feeding the body mind and soul

Smoothie & Avokadotoast

Skrivet av Linda Vestman 05.06.2018 | 0 Kommentarer

 

"meet me underneath
the moonlit sky somewhere
and let's come alive my dear"

 

Smoothie & avokadotoast

2016 04 10 08.58.12 1

Hej du fina!

Njuter du av det fina vädret? (Fast idag är det faktiskt riktigt kyligt här på Lidingö. Man har ju redan gått och vant sig vid att det ska vara 27 grader, konstigt det där hur fort man vänjer sig).

Men iallafall! Under varma sommardagar kan jag tycka det är gott att äta en matigare smoothie till lunch. Jag tillsatte ett veganskt proteinpulver smaksatt med vanilj för att göra den extra matig. Riktigt god och super krämig blev den; det kan liksom inte bli fel då man tillsätter mandelsmör. 

Avokadotoast på det och lunchen blev fulländad. 

 

Smoothie

Du behöver: (2 personer)

1 avokado eller 1 banan

2 nävar fryst mango

2 stycken färska medjool dadlar

1-2 msk mandelsmör

ca 4 dl mandelmjölk

1 skopa proteinpulver (valfritt) 

1/2 tsk äkta vaniljpulver

+isbitar

Gör så här:

Placera dina ingredienser i en blender och mixa på full hastighet till en jämn konsistens. Häll upp i två glas och dekorera med hampa- och pumpafrön.

 

Avokadotoast

Du behöver:

Valfritt bröd (jag använde ett glutenfritt bröd bakat på havre och morot) Eller varför inte testa göra dessa grova, glutenfria frallor; klicka här för recept

1 avokado

1 näve hackad, färsk koriander

Chiliflakes

Vitlökspulver

Himalaya salt & peppar

Gör så här:

Mosa avokado i en skål och tillsätt samtliga kryddor. Rosta brödet och bred på ett lager avokadoröra. Gott och hur lätt som helst. 

2016 04 10 08.58.39 1

Vad kan vi vara tacksamma för idag då?

Ja vi kan ju t.ex. vara tacksamma över att vädret tillåter att vi kan vara ute mest hela tiden. Eller att hjärtat pumpar. Vi kan även vara tacksamma över färska, söta jordgubbar, noveller skrivna av Oscar Wilde, den där första morgonsolen och nybryggt kaffe.

Utöver det är jag tacksam över lata, lediga dagar, svettiga träningspass och att jag har tid för mig själv, samt att kreativiteten sakta men säkert hittat hem igen.

För mig är egentid något som jag uppskattar väldigt mycket, och något jag kräver; detta p.g.a mitt arbete som är väldigt socialt. Missförstå mig inte; jag älskar människor, men jag behöver ladda batterierna mellan varven. Detta gör jag bäst genom att vara ute så mycket som möjligt - nära havet eller promenerandes längs en skogsstig. 

"summer dear,
nature must be head over heals for you,
the way she blossoms when you arrive." 

thumbnail 62

thumbnail 63

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar