feeding the body mind and soul

Smoothie x 2

Skrivet av Linda Vestman 21.02.2018 | 0 Kommentarer

"Good things happen, love is real and everything will be okay in the end. And if it's not okey, it's not the end."

 

Hej fina ni!

Som jag nämnt tidigare är jag väldigt förtjust i smoothies. Vissa dagar får jag hejda mig så att det inte blir smoothie morgon, middag och kväll. Men det är ju så gott! Här kommer recept på två stycken favoriter. En smoothie kan man göra på många olika sätt; ena dagen behöver man kanske en riktigt grön vitaminbomb och en annan dag kanske kroppen skriker efter en riktigt söt och läcker choklad- och jordnötssmoothie. Hur som, så kan du vara säker på att det finns en för alla tillfällen. 

Men hörni, ha nu en riktigt fin onsdag!

Kram,

Linda

 

Drink your greens

2016 04 30 09.09.53 1

Denna gröna skönhet piggar upp morgontrötta själar. Låt inte färgen avskräcka dig från att prova. Jag vet att både spirulina och chlorella har en väldigt gräsig smak, men tillsammans med sötman från banan och mango så försvinner den praktiskt taget helt. Eller så har jag nog bara gått och vant mig vid att dricka gräs(l)iga drinkar ;)

Du behöver: (1 person)

1/2 banan

En stor näve frusna mangobitar

1 tsk spirulina

1 tsk chlorella

2 stora nävar babyspenat

2 tsk mandelsmör

1/2 tsk äkta vaniljpulver

Ca 2.5 dl osötad växtbaserad dryck (havre- eller mandeldryck)

 

Gör så här:

Mixa samman alla ingredienser till en krämig och slät smoothie. Häll upp i ett stort glas. Morgonen kan inte börja bättre.

 

Salted Chocolate Peanut butter Smoothie

2017 08 28 11.33.27 1

Vad passar väl inte bättre än att mixa ihop denna goding då sötsuget slår till. Kakao + tahini + jordnötssmör = Oemotståndligt. Och med en liten hint av gurkmeja så är vi så nära perfektion vi kan komma. Maca-pulver kan uteslutas om det inte något du råkar ha i ditt skafferi.

Kära du, vad väntar du på - mixa, mixa! Hela familjen kommer jubla. 

Du behöver: (1 person)

1 frusen banan (hackad i små bananslantar)

1/2 msk jordnötssmör

1/2 msk rå kakaopulver

1/2 tsk tahini

Ca 2.5 dl osötad växtbaserad dryck (havre- eller mandeldryck)

2 tsk maca-pulver (kan uteslutas)

Äkta vaniljpulver & gurkmeja

+ isbitar

 

Gör så här:

Mixa samtliga ingredienser till en krämig och slät smoothie. Smaksätt med äkta vaniljpulver & gurkmeja efter tycke och smak. Häll upp smoothien i en stor skål och toppa med hemgjord granola och bär. Jag lovar att den kommer att stilla choklad- och sötsuget. 

 

Nedan följer lite snabba fakta om de så kallade "superfoods" som jag använt mig av;

 

(Notis: Det finns ingen matgrupp som kan kallas superfood, det är mer en marknadsföringsterm. Att äta varierat med fokus på naturliga råvaror är nyckeln till en hälsosam kost. Dock kan det vara bra att inkludera dessa superfoods i sin diet för att få i sig ett kompakt innehåll av olika vitaminer, mineraler och antioxidanter. Övriga födoämnen som innehåller väldigt mycket viktiga vitaminer, mineraler och antioxidanter är tex. blåbär, quinoa, grönkål, havre, chiafrön, broccoli, grönt te, lax, mandlar, pumpa, ingefära och gurkmeja.) 

Spirulina: Är en alg rik på GLA; gamma-linolensyra (som stärker blodkärlen, balanserar blodtrycket och påverkar kroppens immunsystem) Spirulina är ett protein- och näringsrikt tillskott som innehåller bland annat betakaroten, vitamin E, kalcium, fosfor, magnesium, järn och B-vitaminer. Det sägs att spirulina är ett av de mest näringstäta födoämnen på jorden. NASA använder sig av spirulinalgen vid rymdfärder för att astronauterna ska få näringsrik föda. (källa)

Chlorella: Är en sötvattensalg och växtvärldens rikaste källa till klorofyll. Chlorella sägs vara rik på bland annat järn, zink, B1, B2, C-, E- och K-vitaminer samt betakaroten. Chlorella sägs även vara bra för matsmältningen då den får lactobacillus att mångfaldiga sig snabbare, samt har Chlorella en avgiftande verkan. (källa)

Maca: Utvinns från macaroten och har först och främst använts för att öka energinivåerna i kroppen, balansera hormonerna och stärka den psykiska hälsan och det mentala välmåendet. Maca innehåller antioxidanter, aminosyror, kolhydrater och mineraler, bland annat zink, kalcium, magnesium, järn och B1, B2, B12 och C- och E-vitamin. (källa)

2016 04 30 09.06.10 1

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar