feeding the body mind and soul

Sötpotatis- och palsternackssoppa

Skrivet av Linda Vestman 19.10.2018 | 0 Kommentarer

Kategorier:

 

"When you change the way you look at things, the things you look at change."

 

Sötpotatis- och palsternackssoppa

2018 10 19 04.53.36 1

Hej på er!

Här kommer ett recept på en värmande sötpotatis- och palsternackssoppa. Soppor hör liksom hösten till, eller hur? Dom får gärna vara kryddiga, mustiga och innehålla sötpotatis, om du frågar mig. Denna soppa är även perfekt för dig som vill boosta immunförsvaret tack vare ingefära, citron och gurkmeja. 

Denna vecka har mestadels bestått av studier, och för att vila hjärnan en hel del soliga höstpromenader. Veckans uppgifter samt tent är avklarad, med andra ord - det betyder visst helg

Smaklig spis och hoppas du har ett riktig fint veckoslut!

Kram,

Linda

 

Du behöver:

3 medelstora sötpotatisar

2 palsternackor

1-2 vitlöksklyftor

1 liten gul lök

250 ml kokosgrädde

Saften från en halv citron

Kokosolja

Färsk ingefära

Gurkmeja

Cayenne peppar

Salt & peppar

+ pumpafrön & melonkärnor

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Skala och hacka sötpotatis och palsternacka i mindre bitar innan du placerar dem i en ugnsfast from. Pensla med kokosolja och krydda med cayenne peppar, gurkmeja, salt & peppar. Rosta i ugnen i ca 30 minuter. 

Medans du väntar att potatisen och palsternackan ska bli klar kan du hacka lök och vitlök. Hetta upp kokosolja i en stekpanna och stek lök och vitlök i ett par minuter. Skala och riv ingefära. 

Ta ut potatisen och palsternackan ur ugnen då de rostat klart. Placera dem sedan i en blender, och tillsätt kokosgrädde, lök, vitlök och ingefära. Mixa tills du får en slät soppa. Häll sedan soppan i en kastrull/gryta och låt småputtra i ett par minuter. Tillsätt saften från en halv citron och smaka av med salt & peppar. Du kan även tillsätta mera kryddor efter tycke och smak, samt vatten beroende på vilken konsistens du önskar. 

Toppa soppan med rostade pumpafrön och melonkärnor. 

 

2018 10 19 04.54.03 1

2018 10 19 04.53.12 1

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar