feeding the body mind and soul

Spaghetti med krämig tomatsås

Skrivet av Linda Vestman 17.04.2018 | 0 Kommentarer

 

"She loved to dance with the waves
and talk to the stars. It
made her feel humble, but complete as well."

 

Spaghetti med krämig tomatsås

DSC07186

Ibland vill man inte krångla till det. Man vill ha något snabbt, enkelt och gott. Som pasta med tomatsås. Denna tomatsås kokar du ihop i ett nafs. Jag kan även tänka mig att den passar utmärkt som basen i lasagne. 

Iallafall passade denna rätt utmärkt idag då jag egentligen inte hade tid att stå i köket. Men, men äta bör man. 

Kram,

Linda

 

Du behöver: (2 personer)

Spaghetti av valfri sort (jag använde en glutenfri spaghetti + en rödbetsspaghetti)

1 liten gul lök

1 vitlöksklyfta

200 g körsbärstomater

2 msk tomatpuré

1 tsk sojasås

6 msk växtbaserad matlagningsgrädde

2 nävar färsk babyspenat

En näve hackad färsk basilika

Chiliflakes

Paprikapulver

Vitlökspulver

2 tsk lönnsirap

Himalaya salt & svartpeppar

Pinjenötter

 

Gör så här:

Hacka lök, vitlök och körsbärstomater. Hetta upp olivolja i en gryta och stek vitlök och lök i ett par minuter, tillsätt sedan de hackade tomaterna. Blanda ner matlagningsgrädde, tomatpuré, sojasås, hackad färsk basilika, chiliflakes, paprikapulver, vitlökspulver och lönnsirap. Låt småputtra i ca. 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt sedan babyspenaten och blanda om.

Servera med kokt spaghetti och pinjenötter.  

DSC07199

 

DSC07190

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar