feeding the body mind and soul

Pasta med nyhtökaura & avokado

Skrivet av Linda Vestman 22.04.2019

"and there you were,
right there
in the middle of things."

- beautiful now

 1970 01 01 02.00.00 135

Pasta med nyhtökaura & avokado

Detta recept är lite "man tager vad man haver hemma i kylen då man inte varit hemma på fem dagar". Men gott och krämigt blev det, och det är väl huvudsaken. Det passade väldigt bra att blanda ner nyhtökaura. Denna rätt kommer jag nog att göra fler gånger; passar speciellt bra de dagar man borde ätit för många timmar sedan - fort går det och gott blir det. Skulle jag ha haft babyspenat eller broccoli hemma skulle jag slängt ner det också. Får bli en annan gång. 

Du behöver: (2 portioner)

Penne pasta (jag använde en glutenfri sort)

2 vitlöksklyftor

1/2 avokado

200 g nyhtökaura (jag använde en sort smaksatt med tomat)

4-5 msk Oatley crème fraîche

En näve torrostade pumpafrön & pinjenötter

Veganost (jag använde en greek style)

Salt & peppar

Olivolja till stekning

Gör så här:

Börja med att koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Under tiden kan du finhacka vitlök och skära avokado i mindre bitarHäll sedan bort vattnet då pastan kokat klart. Hetta upp en stekpannan och stek finhackad vitlök med pasta och nyhtökaura i ett par minuter. Tillsätt Oatley crème fraîche och avokado. Rör om alltsammans ordentligt. Smaka av med salt & peppar. Servera med torrostade pumpafrön & pinjenötter samt smula över veganost.

Buon appetito!

1970 01 01 02.00.00 137 

1970 01 01 02.00.00 134

 


Quinoa bowl med grönsaker & rostade hasselnötter

Skrivet av Linda Vestman 06.12.2018

"What is not done for the sake of others is not worth doing."

- Unknown

 

Quinoa bowl med grönsaker & rostade hasselnötter

2018 12 06 01.11.48 1

Trevlig självständighets dag!

Här kommer ett recept på en smakfull och väldigt fräsch quinoa bowl fylld med näring i form av broccoli, pak choi, paprika, vitlök, champinjoner och hasselnötter. Dessa mörka vintertider kan det vara klokt att ge kroppen extra mycket vitaminer genom att fylla tallriken med olika färger: #eattherainbow

I dag är det en sån dag då jag känner - "jag behöver grönsaker". Då är det en bra idé att rensa kylen på varor och hacka ner dem i en stor wokpanna. Slutresultatet var precis det jag behövde, och gott blev det med lite extra crunch från de rostade hasselnötterna. Testa du också!

Ha en fin dag!

Du behöver: (ca. 2 portioner)

Quinoa

1 röd lök

2 vitlöksklyftor

1 röd paprika

100 g broccoli

150 g pak choi

150 g bruna champinjoner

En näve färsk koriander

Tamari sås

Himalaya salt & svartpeppar

40 g rostade hasselnötter

Svarta eller vita sesamfrön

Gör så här:

1. Koka quinoa enligt anvisningen på förpackningen.

2. Hacka rödlök och vitlök. Hetta upp en wokpanna med kokosolja och fräs lök och vitlök i ett par sekunder.

3. Tillsätt sedan de grovhackade grönsakerna (paprika, broccoli, pak choi, champinjoner) och fräs i ytterligare några minuter. 

4. Blanda ner kokt quinoa och rör om. Tillsätt grovhackad färsk koriander, tamari sås och rostade hasselnötter.

5. Smaka av med himalaya salt & svartpeppar.

6. Strö över sesamfrön.  

2018 12 06 01.12.41 1

Grattis Finland!

FB IMG 1483616467643

dsc3901