bg3

Sjukstuga och vardagen.

Skrivet av Madeleine Ekblad 27.11.2019 | 0 Kommentarer

Tja...inläggets rubrik låter ju väldigt peppande eller hur? :P Undrar om någon ens orkat klicka på det :) Men allt är inte rosenskimrande hela tiden, inte ens hos en blogg med namnet "Hello2happiness" ! Sånt är livet. Men rätt bra är det nog ändå :)

Har inte bloggat på typ 2 veckor nu, har inte hållit räkningen. Jag måste vara inspirerad till att skriva och ha nåt viktigt på hjärtat för att finna tid till att sätta mig vid datorn och skriva. Vardagen med jobb, hem och barn tar den mesta tiden och energin. Och inte minst de mörka kvällarna...! Men nu så kände jag för en liten hälsning för att få mig på banan igen! :) Jag tror inte på att tvinga fram något, då dör nog bloggen lika snabbt som den föddes! Nej det misstaget gör jag inte fler gånger. Ingen press här inte! :)

Ja just nu har vi magsjukan på besök här hemma. Jag är hemma med 2 sjuka barn nu för andra dagen...  Igår var det bara Ted som spydde och hade 39 graders feber, men i morse var det Tims tur. Vi behöver inte gå in på några detaljer, men INTE trevligt alltså...väntar på min egen dom...har jag  tur och slipper undan eller inte? :S

cold 1972619 1280

För att försöka få detta till nåt positivt så har jag haft lite tid till att städa / rensa lite till jul...ja, min julstädning håller på en månad...:P Enda gången jag verkligen vill ha det tipp-topp här hemma. Barnens rum har jag och Tim gått igenom och rensat bort en hel del krimskrams och en matta har jag tvättat. Lade upp några stjärnor och vårt vita Tro, Hopp och Kärlek också. Myysigt! Börjar längta efter jul faktiskt! :D Klickade hem lite julklappar från Jollyroom också igår kväll, så nu e jag en bit på väg med den saken också! Passa på nu medan det är Black Week!!! Tipstips! Jag klickade bl.a hem varsin "målarlåda" för 4,90/ st åt pojkarna, en sparkcykel för 20 euro och en legobyggsats för 7,90 . 

christmas 2947257 1280

Annat trevligt (!) jag haft för mig är att jag dragit ut två tänder. Vilket var självvalt s.a.s, eftersom jag länge velat rätta till mina sneda tänder. Jag ska få tandställning och för att få det resultat jag vill ha så var jag tvungen att dra ut de här två tänderna, då det är för trångt i min mun...Hade aldrig gjort det tidigare, så var väldigt spännande, men gick bra!:)

woman 3498849 1280

Dubairesan är bokad!!! Till sportlovet...sista veckan i februari! Weehoo! Så HIT ME med alla era bästa Dubai tips!! Vi vill åtminstone besöka Legoland och åka på ökensafari! Äta gott och sola och bada med förstås!:) Älskar att resa!

Var till Seinäjoki i lördags på en liten utflykt och kollade in nya Ideapark. Helt ok. MYCKET folk! Kan dock lika bra åka och shoppa till Vasa om jag nu behöver det. Jag köpte NADA till mig själv. Tim fick sig en mössa och ballonger och Ted adidasbyxor (väldigt viktigt med Adidas just nu(:S) och en döskallenyckelring. Åt vid Rax och det var det :)

Hade en supertrevlig glöggträff med studiekompisarna i söndags! <3 Det blir alltför sällan man träffar vänner just nu men det ger mig så mycket glädje och energi varje gång! Flera goda nyheter fick jag också veta :D

heart 3085515 1280

Läst ut en bok! Hemskt sällan det händer också numera! Men när man hittar en bra bok som man inte kan släppa... det är magiskt det  :D Jag läste boken Tusen strålande solar som handlade om muslimska kvinnor i Afghanistan, som verkligen inte hade nåt riktigt bra liv. Men slutet gott, allting gott, typ. Börjar inte med nån lång recension, men den var hemskt spännande, gripande och intressant! Väckte många upprörda känslor hos mig. Kan bara konstatera hur bra vi har det här i vårt land!!!

Kollat dokumentären Earthlings och grät halvt ihjäl mig. Den handlar om djuruppfödningen och hur djuren runt om i världen behandlas och aktivister som hade smygfilmat på slakthus och jaa...att se dessa kallblodiga människor som gör såhär mot djuren gör att man vill spy! Stå och skratta när man skjutit en ko i huvudet, doppa ner en levande gris i kokande vatten tills den dör med mera med mera... ja det är så sjukt att jag inte kan berätta mera. Hemsk att se, men viktigt. Har länge velat äta vegetariskt/veganskt och provat flera gånger...mitt problem är bara min känsliga mage. Kan inte äta mycket bönor, linser, kikärter, tofu för då blir det kaos i magen! Avokado ger mig magkramper och jag börjar kallsvettas i flera timmar..:/ Men denna film var sista droppen. Jag tänker inte bidra till det här, nu åker det röda köttet ut ur min kostcirkel!  Lite fisk och kyckling kommer jag tillåta mig själv, för att få lite livsviktigt protein medan jag ska lära mig vegetarisk matlagning och försöka basera min kost på det! Det känns rätt för mig! Idag har jag ätit quinoa-sötpotatisbiffar till lunch och ikväll blir det ris och en kycklingsås med bl.a soltorkade tomater och kokosmjölk till middag. Alla steg i rätt riktning är BRA!

Klicka här för  ett gott vegetariskt recept på Tareq Taylors broccolibullar som var supersmarriga att stoppa ner i tomatsoppan! Det finns så mycket alternativ! :)

DSCN9720

Det blev mycket information på en gång, lite annorlunda, ogenomtänkt inlägg, men det fick bli så idag! Nu hoppas jag att jag hålls frisk och kommer igång med bloggandet igen!  Ha det bra! //Madde

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar