bg3

Våga känna

Skrivet av Madeleine Ekblad 06.11.2019 | 0 Kommentarer

Vi spenderar så mycket tid, pengar och energi på att försöka trycka bort smärta och negativa känslor. Vad som helst, bara vi inte behöver känna. 

Vi bedövar/ belönar oss med mat

Vi shoppar "bort" vår smärta

Vi medicinerar bort smärtan

Vi gömmer oss undan smärtan online ( läs även detta inlägg där jag skrivit lite om just detta)

Vi tar droger och dricker för att inte känna

Vi skyller vår smärta på något annat istället för att ta tag i det smärtan bottnar i

Känner någon igen sig? Eller är ni helt enkelt någon av de lyckligt lottade som "alltid" haft det bra i livet? Jag är ingen specialist inom området, så kanske det finns sådana som inte upplevt en olycklig sekund i sitt liv, men jag har dock svårt att tro det. Jag kan bara tala av egna upplevelser och jag kan erkänna att jag använt mig av alla (förutom droger, det har jag aldrig prövat! Och kommer aldrig göra. ) de ovanstående "teknikerna" för att slippa känna negativa känslor. För mig bottnade de känslorna i en dålig självkänsla, p.g.a. negativa händelser och människor i ung ålder...Jag önskar bara att jag då hade vetat det jag vet idag, men livet ska väl vara en lärorik resa! :)

girl 1822702 1280

Man kan inte gå runt känslorna, man måste känna dem, vara i dem. Vi trycker undan tråkiga känslor, för att vi vill ju må bra och det känns kanske inte så socialt accepterat att vara deppig och nedstämd. Vi ska ju vara så snygga och glada jämt för att bli accepterade i detta knasiga samhälle. De negativa känslorna sätter sig då som fysiska eller psykiska åkommor, som huvudvärk, spändhet, utmattning, ångest... Det är inte onormalt att ha negativa känslor, det hör livet till. Men de behöver tas hand om, inte stoppas undan bara för att de är obehagliga. När vi trycker undan dem så får kroppen/ hjärtat aldrig läka och smärtan kommer bubbla upp starkare och starkare hela tiden, tills du TVINGAS ta tag i det. 

Vare sig det handlar om olyckliga barndomshändelser, besvikelser, svek eller hjärtesorg så KÄNN känslan fullt ut, ta det lugnt, GRÅT...det är så befriande. Känn hur axlarna sjunker ner och du kan andas normalt igen. Acceptera det som varit och vet att det förgångna är just det, förgånget. Det hände, men det betyder inte att du ska bära på den tunga ryggsäcken resten av ditt liv. Släng iväg den bara! När du slutligen lyckas släppa taget väntar ett helt nytt liv och du kommer undra varför du inte gjort detta tidigare :) Jag förstår att alla inte klarar det på egen hand så då ska man såklart ta till professionell hjälp men man behöver först ha viljan, motivationen och TRON på att det kan bli bra! Och det kan det alltid! Alla är värda att vara lyckliga.

Lycka till!<3

IMG 20190712 190731 386

 

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar