sevendaysxbernys

Vilka veckor

Skrivet av Hanna Stigzelius 26.08.2020

Kategorier:
IMG 4414 tile

Vilka veckor det varit! Packa, flytta, jobba, fixa inför skolstart, packa, flytta, Hubbe börjar skolan, flytta lite till, städa, försöka hitta nya möbler till nya hemmet, städa i gamla hemmet, packa upp och packa ner och flytta lite till. Dagarna har gått i ett. Båda Maken och jag har så gott som jobbat två heltidsjobb med att få allt fixat. Det börjar kännas i kroppen nu. Ryggen krånglar och min nattsömn har börjat lida. Som tur börjar vi verkligen vara på slutrakan nu. Ljuset i tunneln hägrar. På fredag ges nycklarna till de nya ägarna och igår var jag där hela kvällen och städade. Det kändes på samma gång skönt och vemodigt.

Läs hela inlägget

En första rundtur i huset

Skrivet av Hanna Stigzelius 07.08.2020 | 1 kommentar(er)

Kategorier:

Pust, det har varit en så tung vecka! Att komma tillbaks efter fyra veckors ledighet var betydligt svårare än jag kunde tro. Tidigare somrar har jag haft semestern uppdelad med max tre veckor ledigt i sträck. Tydligen har det skillnad! Nästa år tänker jag göra semestercomeback på en onsdag eller torsdag, så kanske det känns lite lättare?! Att Maken varit flunssig och barnen därmed måstat vara hemma har ju inte gjort saken lättare. Nå nu är iaf coronatestet gjort och om någon dag borde vi få besked. Jag tror nog inte det är corona, utan bara allergi i kombination med en lättare sommarflunssa, men säkert kan man ju inte veta förrän vi får testresultat. Fram till dess försöker vi undvika folk och jag har haft på mig ansiktsmask då det varit oundvikligt. 

Läs hela inlägget

Historien om vårt nya hem

Skrivet av Hanna Stigzelius 05.08.2020 | 1 kommentar(er)

Kategorier:
IMG 31332

Idag har vi skrivit under köpebrevet för vårt kommande hem, och om bara två dagar får vi nycklarna. Den senaste månaden har jag faktiskt emellanåt fått knipa mej i armen för att försäkra mej om att allt inte bara är en dröm. För det har nästan verkat för bra för att vara sant! Vi har redan en längre tid gått i tankar på att flytta. Radhuset har bara två sovrum, så nu då Hubbe börjar skolan och kanske skulle må bra av ett eget rum, börjar väggarna lite komma emot. Men ett nytt hem som passar in på vår kravlista har inte hittats. Antingen är de på fel ställe, för dyra, fel uppvärmningssätt eller något annat som inte känns rätt. Och när det kommer till ens eget hem tycker jag man får vara lite kräsen. 

Läs hela inlägget

Påskmiddag nummer ett

Skrivet av Hanna Stigzelius 11.04.2020

Kategorier:
minskadeDSC02741

Även om vi inte kan träffa familjen i påsk, så är de ändå med och bidrar till vår goda påskmat. Av Mamma fick vi en lammstek och av Svärfar gravlax, lamm att grilla, sill och pasha. Så vi kommer inte att gå hungriga i påsk åtminstone. Idag firade vi påskmiddag nummer ett. Sill och lax till förrätt, och lammstek med skysås till huvudrätt. Så gott. Pashan sparade vi tills imorgon. Och imorgon skall det också bli äggjakt! Bara påskharen skulle komma till skott och börja fixa ledtrådarna här.... 

Läs hela inlägget

Ett lite bättre fredagsmys

Skrivet av Hanna Stigzelius 07.09.2019

1batch DSC01381

Vi har en ny fredagstradition i vår familj. Klockan åtta bänkar sej hela familjen i soffan för att titta på Fort Boyard och fredagsmysa. Programmet i sej är väl inte något extra, men riktigt underhållande för alla i olika åldrar såväl man är fyra eller trettiofyra. Till fredagsmys måste man ju också ha något trevligt att mumsa på. Men eftersom jag försöker leva lite hälsosammare så ville jag inte ens ta risken att köpa godis och chips. Är man trött så är det lätt hänt att frestelsen blir för stor. Istället blev det grönsaker, dip, bär och salta pinnar (men de avstod jag från). Alla tyckte det var gott och betydligt bättre för kroppen än godis! 

Läs hela inlägget

Välkommen efterlängtade påskledighet

Skrivet av Hanna Stigzelius 18.04.2019

Kategorier:
batch DSC00014

Äntligen påsklov! Idag jobbade jag bara femtimmars dag och hämtade barnen på dagis redan vid halv två. Och vilken lyxig dag att inleda påskledigheten på. På vår bakgård var det så varmt att vi kunde vara i t-skjorta. Vi var faktiskt ute så gott som hela eftermiddagen, först när klockan var lite före åtta gick vi in. Helt ljuvligt! Nu hoppas jag på likadant pangväder alla de kommande fyra lediga dagarna. Vi har inget destu större inplanerat, bara familjehäng hemma och familjemiddagar hos både mina som Makens föräldrar. Och kanske en liten äggjakt om jag orkar fixa den klart till barnen.... Nu är jag dock så trött av all frisk luft att det blir raka vägen i säng efter att det här är publicerat!

Läs hela inlägget

Påskmiddag med vänner

Skrivet av Hanna Stigzelius 14.04.2019

batch DSC09920

Idag är jag lite trött. Vi hade nämligen middagsgäster igår, och de åkte först närmare två inatt... Gäsp! Men kul var det. Jag älskar ju att vara värdinna och ordna middagar. Och eftersom våren gått så fort och varit tidvis väldigt stressig så har vi inte haft gäster på hundra år kändes det som. Det blev påskdrinks, trerätters, äggjakt och äkta champagne. Mycket bra kväll, och fint inledande på påskfirandet. 

Läs hela inlägget

Årets sämsta bloggare?!

Skrivet av Hanna Stigzelius 07.04.2019

batch DSC09723

Mars var en riktigt usel månad bloggmässigt. Bara tio inlägg, fastän jag själv hade tänkt blogga en massa. Nå, april skulle bli bättre, tänkte jag. Men tja, det är redan den sjunde april och här kommer månadens första inlägg. Hela bloggen ser förresten annorlunda ut nu, sedan Foodly och Sevendays slog ihop sej för en vecka sedan. Och det här är första gången jag ens loggar in i bloggen på en hel vecka. Snart kan jag väl inte ens kalla mej bloggare längre. Men det är väl så här mitt liv är just nu. Jag blinkar, och poff har det gått en vecka, och 75% av allt jag tänkt är ännu ogjort. Idag har jag en riktig fixar söndag där jag försöker ta tag i allt som är på hälft. Vinterkläder bort. vårklädsinventarie av det vi har, rensa bort lite leksaker och sälja lite på fb-loppis. Känslan att kunna pricka av på to-do-listan är bäst! Barnen och Maken skickade jag till Hoplop. Superskönt att få vara bara jag en stund. Nytt jobb och ny årstid tär tydligen på krafterna... Och nästa vecka åker Maken igen iväg på jobbresa. Som tur är det snart påsk. Då skall jag maxa avslappning som bara den. batch DSC09715Vardagsrummet just nu. Snart blir det nog till att ta fram påskpyntet! Älskar när påsken är sent, så det hinner bli vår ordentligt först, och så man hinner pynta och pyssla innan också.batch DSC09723Torkade eukalyptysblad är så vackra! 

Läs hela inlägget

Dagens bästa lek: DIY café i barnens rum

Skrivet av Hanna Stigzelius 16.03.2019

batch DSC09845

Vår printer är påfylld med nytt bläck. Det har både jag och barnen väntat på. Jag har nämligen redan en längre tid planerat att fixa café-lek i barnens rum. Och idag fick printern gå varm, den har spottat ur sej både cafémeny och leksakspengar. Efter att vi hade flyttat runt deras bord, lekök och lilla byrån var cafét klart. Stor succé vill jag lova! Cafémenyn hittade jag här och här hittade jag lek-euron för utprintning. Jag plastade också in pengarna med genomskinlig dekorplast för att göra dem med hållbara. Caféleken har pågått här i så gott som hela dagen. Så roligt med så små medel! 

Läs hela inlägget

Borta bra, men hemma bäst!

Skrivet av Hanna Stigzelius 04.01.2019

Kategorier:
DSC09084

Efter en låååång hemresa igår kom vi äntligen hem igen. Veckan i Vuokatti var verkligen lyckad. Såväl liten som stor trivdes och vi hann med allt från skidbacken, husky-slädtur, simdag och flataskidande. Det var skönt att komma bort också, och perfekt med aktivitetssemester så man verkligen nollar hjärnan. Gänget vi reste med funkade också bra ihop. Det kan ju vara ansträngande att resa med andra än familj, och bo tätt inpå varandra men det funkade prima och jag tyckte det hela kändes lite som att bo i kollektiv. Fem barn och sex vuxna var vi, så lite intensivt blev de allt då vi alla skulle iväg.

Läs hela inlägget