I koket med Sofia

Apelsintryffel

Skrivet av Sofia Rönnbacka 20.12.2018 | 1 Kommentarer

Det blir många inlägg denna vecka, hoppas ni gillar det för det gör jag! Denna gång blir det lite mera julgodis. En chokladtryffel med smak av apelsin och som blir boozy med lite Cointreau, perfekt för vuxna. Det går förstås att lämna bort alkoholen och använda några matskedar apelsinsaft. Jag använde choklad med 47% kakaohalt men välj den kakaohalt som passar dina smaklökar. Av hygienskäl, ha gärna plasthandskar på när du rullar tryffeln.

Igår tog vi förresten in julgranen, det blev så mysigt! Har ni tagit in granen ännu? Det ska bli så roligt att fira jul i år när vi är en egen liten familj ♥ När man varit tillsammans länge så börjar de första gångerna av allt ta slut, men när man får en bebis blir det ju en massa första gånger igen! Första julen som familj, första nyåret som familj, första resan som familj, ja  ni förstår. Hur kul som helst! Så denna jul kommer bli extra bra har jag på känn. 

Apelsintryffel 1Apelsintryffel 2

Chokladtryffel med apelsinsmak

ca 30 st.

200 g choklad

1 dl grädde

75 g smör

Skalet av ½ apelsin

1 msk Cointreau/apelsinsaft

1. Hacka chokladen i mindre bitar och sätt den i en skål.

2. Värm upp grädden och smöret och häll över chokladen. Låt stå 15 minuter. Rör sedan om tryffeln så tills den blir blank och inte har några klumpar kvar. Tillsätt apelsinskal och 1 msk cointreau/apelsinsaft. Rör om och låt stå i kylskåp ca 4 timmar.

3. Rulla tryfflarna, jag vägde varje tryffel så de var 12 gram styck, behövs förstås inte göras men jag tycker om då de är lika. Rulla sedan dem i kakao. Förvara i kylskåp i en lufttät burk.

4. Ät och njut!

 

Kommentarer

  • Cia 09/01/2019 10:01pm (5 år sen)

    Hej! Min svärmor ville baka en cheesecake med karamelliserad mjölk som hon hittade receptet till i Vasabladets julbilaga. Det stod att man skulle tillsätta ett ägg i taget men bland ingredienserna finns det inga ägg. Hur många ägg ska det vara, undrar svärmor?????

    • Sofia Rönnbacka 09/01/2019 10:12pm (5 år sen)

      Märkte att mängden ägg lämnat bort.. Ursäkta för det! Det ska vara tre ägg i smeten.

Skriv en kommentar