I koket med Sofia

Ugnspannkaka

Skrivet av Sofia Rönnbacka 29.04.2019

Kategorier:

Är det inte fantastiskt hur vi associerar en viss sorts mat med olika personer? Och hur mat gör oss glada? Det är en härlig känsla. Köttsoppa och ugnspannkaka, det är min gammelfarmor i ett nötskal. Varje gång jag äter pannkaka så tänker jag på henne och hur god hennes pannkaka var. Hemligheten är att inte övergrädda den, den ska vara lös på toppen och sedan serveras med socker. Finns ingen pannkaka i hela världen som slår hennes så tyvärr måste jag dela med mig av det näst bästa receptet på pannkaka. Jag har dock fått äran att ärva bland annat hennes pannkaksform så hon är med på ett litet hörn i alla fall ♥ Receptet är gjord i en form som är ca 20x30 cm men det går enkelt att fördubbla receptet och göra pannkakan i en ugnsform!

Ugnspannkaka 1

Ugnspannkaka

6 bitar

2 ägg

½ tsk salt

2 msk socker

5 dl mjölk

1¾ dl vetemjöl

2 msk smör till formen

1. Sätt ugnen på 225°c och sätt in en ugnsform med smör i i ugnen. Vispa förhand upp äggen lätt med sockret. 

2. Tillsätt saltet och mjölken och till sist mjölet under vispning.

3. Häll smeten i ugnsformen med det smultna smöret. Grädda pannkakan ca 20 minuter tills den fått lite färg men fortfarande är lite lös på toppen.

4. Låt den svalna något och servera den med valfria tillbehör, ex. grädde, socker och jordgubbar.

5. Ät och njut!

Ugnspannkaka 2


Mintchoklad­mousse­tårta

Skrivet av Sofia Rönnbacka 18.04.2019 | 2 kommentar(er)

Choklad är ett måste på påsken, och denna moussetårta har endast fem ingredienser, ifall du inte räknar botten, då är det sju. Hur som helst är det väldigt lite ingredienser och det går snabbt att baka den. Jag tycker att mintchoklad är en bra brytning till vanlig choklad. Den känns maffig och söt men den är ändå på något vis ganska fräsch. Jag använde pätkis i min tårta men vill du går det bra att byta ut pätkisen mot mörkchoklad med mintsmak för en mera intensiv och inte så söt smak. Det samma gäller botten, jag använder oreos men ta ditt favorit-chokladkex! Här igen kan smaken varieras beroende på botten. Kom ihåg att mina recept är utformade enligt vad jag tycker om, ifall du inte gillar mint, byt enkelt ut chokladen mot en choklad som faller dig i smaken :) Kakan är gjord i en springform på 18 cm i diameter men vill du ha en större kaka så dubblar du receptet och bakar den i en form på 22 eller 24 cm i diameter.

Patkismoussetarta 1

Mintchokladmoussetårta

18 cm ∅, 8-10 bitar

100 g oreos

25 g smör

Mousse

1 påse pätkis, 140 g, spara några för dekoration.

1 dl grädde + 2 dl grädde

2 gelatinblad eller 1 tsk gelatinpulver + 1 msk vatten

1 tsk vaniljsocker

75 g färskost

Dekorering

1 dl grädde + 1 nypa bakpulver

Pätkis

Chokladsås

1. Krossa oreos och blanda med smält smör. Tryck ut botten i en bakplåtspappersklädd springform (detta för att enkelt kunna flytta kakan vid servering) och ställ kallt.

2. Hacka pätkisen i mindre bitar. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i fem minuter, Koka upp 1 dl av grädden, lös upp gelatinbladen och häll sedan pätkisen i kastrullen. Låt stå ett par minuter, rör sedan och, låt stå och rör tills chokladen smultit. Låt svalna något.

3. Vispa resten av grädden hårt med vaniljsocker. Vispa ner färskosten och till sist chokladgrädden. Häll över botten och låt kakan stelna i kyl i åtminstone fyra timmar. Det går även bra att frysa den!

4. Dekorera kakan med vispad grädde, pätkis och chokladsås. 

Ja, du läste rätt tidigare. Jag har skrivit en nypa bakpulver. Detta är något jag lärt mig via ett instagramkonto jag följer. Vispar du grädde med lite bakpulver så får den en slätare konsistens och blir mera spritsbar. Supertips! Jag kan visa skillnaden någon gång.

5. Ät och njut!

Patkismoussetarta 3

Förresten hur gulligt är inte detta påskpyssel! Enkelt att göra och snyggt att hänga i påskriset. Tips!

Paskpyssel


Morotskaka med syrlig creamcheesefrosting

Skrivet av Sofia Rönnbacka 17.04.2019

Det var ju meningen att jag skulle dela många recept på desserter men så blir det inte. Livet kom emot, och denna gång på ett lite tråkigare vis. Bakat har jag gjort men fått prioritera min tid och spenderat en stor del av den med familjen. Påsk blir det iallafall fastän kanske lite annorlunda än det brukar bli, vi har ingen påskbrasa i min hemby! Åtminstone inte vad jag vet om. Sedan har vi ju en snart nio månaders bebis hemma, vilket vi inte hade i fjol, så förändringar i traditionerna lär det bli. 

Choklad hör påsken till, det är sen gammalt. Men kaniner hör ju också påsken till, och kaniner äter morötter, och morotskaka, ja det äter vi. Så först ut är en maffig morotskaka med en syrlig creamcheesefrosting. Ifall ni aldrig ätit morotskaka med citron i frostingen lär ni tacka mig. Så mycket godare och sötman i kakan balanseras upp med citronen på ett väldigt bra sätt. Ifall du vill göra morötter av sockermassa så finns det en beskrivning i slutet av inlägget. Morötterna är även perfekt att dekorera cupcakes med eller varför inte göra ätbara dekorationer till dukningen!

Morotskaka med syrlig frosting 3Morotskaka med syrlig frosting 1

Morotskaka med syrlig creamcheesefrosting

20 cm ∅, ca 12 bitar

4 ägg

4 dl socker

4 dl vetemjöl

2 tsk vaniljsocker

4 tsk bakpulver

2 tsk kanel

2 tsk kardemumma

1 tsk ingefära

1 krm salt

150 g smör

5 dl rivna morötter (4 medelstora morötter)

Frosting

200 g färskost

100 g mjukt smör

Skalet av en citron

10-12 dl florsocker

1. Sätt ugnen på 150°c. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.

2. Blanda ihop alla torra ingredienser i en annan skål. Riv morötterna och smält smöret.

3. Sikta i de torra ingredienserna, vänd försiktigt ner dem, rör sedan i smöret och morötterna.

4. Häll smeten i en smord och bröad springform med 20 cm i diameter. Grädda kakan ungefär 1 timme, testa med en tandpetare ifall kakan är klar.

5. Vispa ihop frostingen, börja med att vispa smöret, tillsätt sedan färskosten och sist florsockret.

6. Dela kakan i trå och bred ut frostingen på botten, sätt på locket och bred ut frostingen på sidorna av kakan och till sist uppe på kakan. Vill du kan du spritsa ut frostingen för ett snyggare resultat men jag ville ha det lite "slarvigt". Riv över lite citronskal och dekorera eventuellt med morotsstrimlor, eller som jag med morötter gjorda av sockermassa!

7. Ät och njut!

Morotskaka med syrlig frosting 4
 
Morotter i sockermassa 4

 

För morötterna behöver du:
  • Vit sockermassa
  • Gul, röd och blå hushållsfärg av pasta typ (alt. grön och orange, men färgerna blir snyggare när du får blanda själv)
  • Tandpetare
  • Kniv
1. Morot: Börja med att rulla kulor som är ca 1,5 cm i diameter. Rulla så många som du vill ha morötter. Knåda ihop allt till en enda kula och färga den till önskad nyans av orange med gul och röd färg. Använd tandpetare så går det enkelt att kontrollera färgmängden. Dela sedan upp den igen.
Morotter i sockermassa 2

 

Jag använder mig av Wilton's pastafärger. Dessa är köpt på nätet så jag vet inte ifall just denna finns i butiken. 

2. Börja med att forma spetsen på moroten genom att försiktigt rulla ut den mot bordsytan. Tryck sedan lite lättare och rulla ut änden på moroten, skär av moroten vid önskad längd och runda hörnen något. Snygga till den genom att rulla den lätt mot bordsytan ifall det behövs.
 
3. Blast: Färga en grön kula, ungefär 1/3 av den storleken som den orangea var. Rulla ut till en mask på ungefär 0,5 cm i diameter. Skär av masken i 1 cm bitar och dela bitarna i tre delar, men inte genom hela biten. Runda till topparna

Morotter i sockermassa 3

4. Dutta ett finger i lite vatten och pensla på änden av moroten. Fäst blasten och låt moroten torka i rumstemperatur så blasten fastnar. Torka dem gärna över natten så hinner sockermassan stelna till. Dekorera strax före servering för att undvika att färgen färgar av sig på kakan.

Morotter i sockermassa 1

 


Blodapelsinkaka med glasyr

Skrivet av Sofia Rönnbacka 22.03.2019

Blodapelsiner är i säsong! Passa på att baka en kaka med dem. Den innehåller en massa blodapelsiner så den blir ju nästan hälsosam ;) Kakan blir lite extra saftig eftersom den får en sockerlag gjord på blodapelsin hälld över sig när den är färdig gräddad. För att inte prata om den syrliga glasyren. Den rosa färgen kommer enbart från blodapelsinerna! Färgen kan förstås variera ifall blodapelsinerna inte är lika röda som mina, de jag använde var de som säljs i nät. Så ifall du vill kan du färga glasyren svagt rosa. Den behövs förstås inte heller göras med saften från blodapelsinerna utan det går bra med vanligt vatten.
2961EC80 A5EE 481A 99DF 53EDE63B0189

Blodapelsinkaka med en syrlig glasyr

3 ägg

2 dl socker

1 krm vaniljpulver eller 1 tsk vaniljsocker

2 ½ dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

Skalet och saften av 2 blodapelsiner, ca 1½ dl

Blodapelsin-sockerlag

Saften av 2 blodapelsiner

¼ dl vatten

½ dl socker

Glasyr

2½ dl florsocker

Saft från en blodapelsin, ca 4 msk

1. Sätt ugnen på 175ºc. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tvätta och riv skalet av blodapelsinerna och pressa ur saften. 

2. Sikta i mjöl, vaniljpulver och bakpulver. Tillsätt saften och skalet från blodaoelsinerna. Rör försiktigt om tills allt är blandat. Häll smeten i en smord och bröad/bakplåtspapperklädd limpform. 

3. Grädda kakan i ca 30 minuter. Koka under tiden sockerlagen. När kakan kommit ur ugnen pickar du hål i den med en tandpetare och häller över sockerlagen. Låt kakan svalna i formen. 

4. Blanda ihop ingredienserna till glasyren och bred den över kakan. Servera kakan, gärna med en kopp kaffe eller te!

5. Ät och njut!

07B1DF92 1AA7 4B47 951F C48C32D15A945D88FC87 34A9 462F 986F 20A4D09D034E1C221832 AF43 45E5 9DFB F9512D41D0BB


Dadelbollar

Skrivet av Sofia Rönnbacka 20.03.2019

Räck upp en hand om du gillar kokosbollar! Då kan jag nästan garantera att du kommer gilla dessa dadelbollar. De smakar exakt som the real deal men utan vitt socker så du kan äta dem om du har en sockerstrejk ;) Jag tycker nästan att de blir godare än vanliga kokosbollar för konsistensen blir lenare men samtidigt segare om du förstår var jag menar. Jag gjorde mina med äkta smör denna gång men har även testat göra dem med kokosolja och det blir minst lika bra! Så vill du göra dem veganska byter du ut smöret mot ½ dl kokosolja/50 g mjölkfritt smör, enkelt! Snabbast går det ifall du använder färska dadlar för de behöver inte blötläggas. Använder du dadlar som finns i påse blötlägger du dem i vatten över natten. 

Jag rullade mina i kokos för att få den äkta känslan men det skulle vara huuur gott som helst med hackade nötter, pulveriserade frystorkade hallon eller varför inte doppa dem i smält mörk choklad och ringla över lite jordnötssmör eller hackade nötter. Vips har du nyttiga tryfflar! Eller varför inte hacka i nötter i smeten, mums. Måste testa detta nu också tror jag!

Dadelbollar 4Dadelbollar 2

Dadelbollar

10 st.

8 färska dadlar eller 10 st blötlagda torkade dadlar

50 g smör

2 dl havregryn

1§ msk kakao

1 krm vaniljpulver

½ tsk snabbkaffepulver

Kokos/nötter/frystorkade bär att rulla i

1. Skär/riv smöret i mindre bitar. Kärna ur dadlarna och knip sedan ihop alla ingredienser till en slät massa. 

2. Rulla bollar av smeten, ca 10 stycken. Rulla sedan bollarna i kokos. Ställ dem kallt så håller de sig i åtminstone en vecka. Om de finns kvar så länge.

3. Ät och njut!

Dadelbollar 6Dadelbollar 1


Snickersrutor

Skrivet av Sofia Rönnbacka 13.03.2019

Ibland får jag idéer som jag bara måste förverkliga. Dessa snickersrutor var en sådan idé, och om jag är glad att jag gjorde dem, JA! Himlen för alla snickers-älskare, eller för alla som gillar kombon sött och salt. Mjuk mördeg, seg kolasås, salta jordnötter och choklad. Behöver jag säga mer? Ja, vi räknar ju inte kalorierna i denna direkt.. Sedan så har jag inte brutit min sockerstrejk, den håller på ännu, tacka vet jag blodapelsiner! Dessa bakades i februari ;)

Förresten, i morgon kör jag en takeover på Foodlys instagram så in och följ Foodly.fi ifall du inte gör det!

Snickersrutor 3

Snickersrutor

20-24 st.

Botten

4 dl vetemjöl

200 g smör

1½ dl socker

1 äggula

Fyllning 1

50 g smör

150 g marshmallows

½ dl jordnötssmör, gärna en slät variant

Fyllning 2

150 g socker

75 g smör

1 dl grädde

1½ dl jordnötter

Topping

200 g mjölkchoklad

1. Knåda ihop alla ingredienserna till botten och tryck ut degen, ca ½ cm tjock, i en form klädd med bakplåtspapper. Min var ca 20x25 cm.

2. Nagga botten och ställ kallt i ca 30 minuter. Värm under tiden upp ugnen till 175ºc. Gräddar botten ca 15 minuter.

3. Fyllning 1: smält smöret i en stekpanna, rör ner marshmallows och jordnötssmör. Rör tills blandningen blir slät. Bred ut över botten. Ställ kallt.

4. Fyllning 2: Smält sockret på medelhög värme i en stekpanna. Tillsätt smöret och låt det smälta, tillsätt grädden och låt puttra tre minuter. Låt svalna något och rör sedan i jordnötterna. Bred ut såsen över den stelnade marshmallow-fyllningen. 

5. Smält chokladen över vattenbad eller i mikron, bred den över kolasåsen och ställ rutorna i kylskåpet. Efter en stund när chokladen stelnat en aning kan det vara bra att fåra den lite så det går lättare att skära rutorna. 

6. Ät och njut!

Snickersrutor 1Snickersrutor 4


Fastlagsbullekaka

Skrivet av Sofia Rönnbacka 21.02.2019

Om det är något jag älskar när det kommer till bakverk är det allt som har nötter eller mandlar i sig. Brownies, mazariner, snickersrutor (recept på dessa kommer inom kort), mmm.. Det blir på något sätt ett mycket saftigare bakverk när det innehåller nötter, och så tycker jag att bakverk som innehåller nötter/mandel håller längre på något sätt. Min fastlagsbulle kaka är inget undantag! Den blir godare och godare för var dag den står i kylskåpet! Det går även att frysa ner kakan hel eller i bitar, skippa då bara fyllningen. Perfekt att ta upp en bit när du är sugen på något sött, vispa bara upp en klick grädde och halv tina lite bär så har du en fikabit! Denna vecka ska den ju förstås fyllas som en fastlagsbulle med en härligt krämig mandelmassa och hallon ;)

Foto 30 01 2019 14 27 17

Fastlagsbullekaka

8 bitar, 20 ∅

2 ägg

1½ dl socker

1 tsk bakpulver

½ dl mjölk

50 g smält smör

1 dl mandelmjöl

1 dl vetemjöl eller 1 dl potatismjöl för en glutenfri variant

½ tsk kardemumma

Fyllning

75 g mandelmassa + 1-2 msk grädde

1 dl hallonsylt eller mosade hallon + lite socker

1 dl vispgrädde

½ tsk vaniljsocker

Dekoration

Mandelspån

(Frystorkade) Hallon

1. Sätt ugnen på 175°c.

2. Vispa ägg och socker fluffigt, blanda alla torra ingredienser i en bunke och smält smöret. Sikta i de torra ingredienserna, tillsätt smöret och mjölken och rör försiktigt tills allt är blandat. Rör du för kraftigt far luften ur ägg-sockerblandningen och du får en platt kaka.

3. Smörj en springform med diametern 20 cm, klä in kanterna med bakplåtspapper och bröa botten. Häll smeten i formen och grädda kakan 15-20 minuter. Testa ifall kakan är klar med en tandpetare.

Ifall kanterna kläs in med bakplåtspapper blir det en snyggare utsida på kakan.

4. Låt kakan svalna i formen, under tiden kan du vispa upp grädden med vaniljsockret, mixa/rör mandelmassan tillsammans med ovispad grädde för att få den till en bredbar konsistens och mosa hallonen. När kakan svalnat brer du ut mandelmassan underst, sedan hallon och till sist grädde. Dekorera med mandelflarn, frystorkade hallon/färska hallon eller annat gott!

5. Ät och njut!

Foto 30 01 2019 14 26 24Foto 30 01 2019 14 32 11


Fastlagsbulle-petit choux

Skrivet av Sofia Rönnbacka 18.02.2019

Nuuu kan jag inte hålla mig längre..

Älskar du smaken av fastlagsbullar men orkar inte göra egna? Då är fastlags-petit choux den perfekta varianten! Jag är ju egentligen lite emot att ändra på fastlagsbullen men i år kände jag att jag måste haka på trenden att mixa ihop traditionella fastlagsbullar med något annat bakverk. Såg på instagram att Mr. Cake (tror jag det var) har en variant av en semmel-cronut i år och den såg sååå god ut. Borde egentligen testa en sådan också. Vem vet, kanske jag hinner det ännu. I nuläget har jag åtminstone två recept som ni får ta del av, och först ut en petit choux.
95014FDB 70F7 473A 98EE 428B7D4BCE83

Alltså mängderna i detta recept är egentligen skrattretande men i och med att jag endast ville ha sex stycken fastlagsbulle-petit choux så är mängderna väldigt små, billiga bullar åtminstone! Själva choux-degen är enkel och fyllningen är inte invecklad den heller, keep it simple. Och det gjorde jag och oj så goda de blev. Kunde lätt ha ätit alla själv, men måste ju behärska mig lite ändå. 

F2C2EEB2 4CA6 4727 B85C E664764EDEF9

Fastlagsbulle-petit choux

6 stycken

25 g smör

¾ dl vatten 

½ msk socker

¾ dl vetemjöl

1 ägg

Fyllning

Mandelmassa

1 dl vispgrädde + 1 tsk vaniljsocker

Färska hallon eller hallonsylt

Florsocker

1. Sätt ugnen på 200ºc (175ºc varmluft).

2. Koka upp smör, socker och vatten i en kastrull. Tillsätt mjölet och rör om. "Koka smeten" någon minut under omrörning. Platta sedan ut den för att svalna lite innan du rör i ägget. Detta för att ägget inte ska skära sig. Rör kraftigt med en träslev tills ägget blandats in i smeten och du har en kladdig smet.

3. Spritsa ut sex stycken högar på en plåt med bakplåtspapper. Håll spritsen still, kläm och lyft sakta upp den för att få snygga petit choux. Platta till toppen med en fuktad sked eller fingret. Gör dem ca 4 cm i diameter.

4. Grädda i ugnen ca 20 minuter. Öppna inte ugnsluckan under tiden de gräddas, då sjunker de ihop. Låt svalna helt. 

5. Skär toppen av petit chouxen och fyll med mandelmassa, vispad grädde och hallon, pudra över florsocker.

6. Ät och njut!

C4A4C2B0 D007 4DC0 9A8A B0B30B446EE5

 


Hot chocolate-chocolatechipcookies

Skrivet av Sofia Rönnbacka 15.02.2019

Yepp, du läste rätt. Hot chocolate-chocolatechip cookies. Svårt att stava till, enkelt att föräta sig på dem! En söt, seg cookie med chokladbitar i som fylls med chokladsås och marshmallows. Och det passar perfekt att avnjuta dessa cookies med en kopp varm choklad efter en dag ute, eller mysa till det lite extra på skidturen. Sportlovet drar snart igång så då tycker jag definitivt att du ska baka dessa! Det går bra att förbereda dem, frysa in och grädda efter hand, för de är godast nygräddade.

 Hot chocolate chocolatechipcookies 1

Hot chocolate chocolatechipcookies 4

Hot chocolate-chocolatechip cookies

20 st

150 g mjukt smör

1½ dl farinsocker

½ dl socker

1 ägg

1 krm vaniljpulver

2 msk ljus sirap/ agavesirap

½ tsk bakpulver

½ tsk matsoda

En nypa salt

3½ dl vetemjöl

100 g hackad mjölk- eller mörkchoklad eller chokladknappar

Trögflytande chokladsås (jag använde denna)

Mini-marshmallows (5 st/cookie)

1. Sätt ugnen på 175ºc.

2. Vispa smöret, farinsockret och sockret fluffigt. Tillsätt ägget, sirapen och vaniljpulvret och vispa ytterligare. 

3. Sikta i bakpulver, matsoda och vetemjölet. Rör med en slickepott tills allt blandats. Tillsätt chokladen och rör ytterligare.

Degen får inte vara så kladdig så du inte kan rulla den, tillsätt lite mera mjöl ifall den är det. Orsaken till varför mängden mjöl kan variera beror på smörets konsistens.

4. Rulla 20 stycken bollar av smeten, ca 3 cm i diameter. Nu kan det bli lite kladdigt men det är värt det. Ta en boll i taget, platta ut den, tryck ut en klick chokladsås, sätt på fem marshmallows och för sedan kanterna mot varandra och rulla till en boll. Kom ihåg att vara lätt på handen!

5. Testgrädda gärna en kaka så du får en bra storlek på dem. Grädda kakorna, inte fler än sex stycken per plåt, i 11 minuter. Låt svalna något före de äts. 

6. Ät och njut!
Hot chocolate chocolatechipcookies 3Hot chocolate chocolatechipcookies 2

Min lilla medhjälpare som blir sju månader nästa vecka! Vart far tiden..?


Dulce de leche cheesecake

Skrivet av Sofia Rönnbacka 18.01.2019

En cheesecake som tar mig tillbaka till barndomen. När jag var liten hade min mormor alltid fram en blå glasskål fylld med Werther's Original och karamellen var alltid lika god. Varje gång jag äter något med dulce de leche tänker jag på dessa karameller. Nu är det säkert 10 år sedan jag åt en sådan, kanske hon ser detta inlägg och köper det nästa gång vi ses ;) Ska jag vara ärlig är detta första gången som jag gör en cheesecake i ugn men definitivt inte sista gången. Enkel att baka och det går bra att göra den dagen före den ska serveras! Det enda du måste komma ihåg är att strö på flingsalt vid servering. Jag lovar dig, kakan blir mycket godare så. Sött och salt ♥

Dulce de leche cheesecake 5

Dulce de leche cheesecake

12-14 bitar

Botten

200 g krossade digestivekex

75 g smält smör

2 msk farinsocker

Fyllning

500 g naturell färskost

2 dl gräddfil

¾ dl socker

3 st ägg

1 burk dulce de leche (karamelliserad mjölk)

1 knivsudd vaniljpulver/ ½ vaniljstång

En nypa salt + flingsalt till servering

1. Sätt ugnen på 175°c.

2. Blanda ihop alla ingredienserna till bottnet och tryck ut i en form med löstagbar kant, 20 cm i diameter. Tryck upp bottnet ca fyra cm upp på formens kant.

3. Vispa färskosten mjuk och fluffig, tillsätt gräddfilen, sockret, vaniljpulvret, saltet och ¾ av den karamelliserade mjölken. Vispa tills allt blandats och knäck sedan i ett ägg i taget under sakta vispning.

4. Häll fyllningen i skalet och grädda kakan i 45-50 minuter i mitten av ugnen. Kakan ska stelna runt kanterna och vara lite mjuk i mitten. Låt kakan svalna och ställ in den i kylskåpet minst 2 timmar. Det gör inget ifall kakan spricker på toppen, den ska täckas med mera karamelliserad mjölk.

5. Dekorera kakan med resterande dulce de leche. Blanda eventuellt ut den med några msk grädde ifall du vill ha den mera rinnig.

6. Ät och njut!

Dulce de leche cheesecake 8