Potatispizza med pecorino
Great minds think alike får jag verkligen säga här. Gjorde denna pizza förra veckan men tänkte att jag inte publicerar den under midsommarveckan. Och vad ser jag, Sofie har skapat en nästan likadan pizza till midsommarbilagan i tidningen, haha. Så kan det gå!
Hur som helst dela med mig av min variant för den var sååå god. Herrejösses, visste inte att en pizza kunde smaka på detta sätt! Italienarna skruvar säkert på sig men who cares för detta är min go to pizza i sommar. Recept på pizzadegen hittar ni här. Denna gång hade jag den att snabbjäsa så den gjordes på varmt vatten och jäste 1 timme. Denna pizza passar dessutom bra som både huvudrätt men också som tillbehör under härliga sommarkvällar.
Potatispizza
4 pizzor
1 burk crème fraiche
ca 8 medelstora potatisar
100-150 g pecorino ost
1 dl hackade färska örter (timjan, basilika, gräslök)
Salt och nymalen svartpeppar
Olivolja
1. Värm ugnen till 225ºc och ställ in två plåtar (alternativt pizza-sten) i ugnen så de får värmas upp.
2. Tvätta potatisen och skär den tunt med en kniv eller på en mandolin.
3. Baka ut fyra avlånga pizzor av degen. Bred ut crème fraiche över varje botten men lämna en kant på ca 1,5 cm runt pizzan.
4. Hacka örterna och strö över, salta och peppra pizzorna rejält och riv över pecorino. Ringla olivolja längs med kanten och över pizzan.
5. Flytta pizzorna till de varma plåtarna utan att sätta bakplåtspapper! Detta gör dem krispiga i botten och alldeles perfekta.
6. Grädda pizzorna 15 minuter tills de blivit gyllenbruna runt kanten.
7. Ät och njut!
Kladdkaka med smak av jordgubb och vitchoklad
Midsommarkakan är här. En smak av jordgubbar och vitchoklad ackompanjeras av mandel i denna härliga kladdkaka. Servera den med löst vispad grädde och mera färska jordgubbar och du har en succé! En del av vetemjölet byttes ut mot mandelmjöl för att ge kakan en lite annorlunda smak och konsistens än den vanliga kladdkakan. Ifall det finns gluten- eller mandelallergiker kan mjölet med fördel helt ersättas med en av sorterna.
Kladdkaka med smak av jordgubbar och vitchoklad
24 cm ∅
100 g smör
75 g vitchoklad
1½ dl socker
2 ägg
1 dl vetemjöl
1 dl mandelmjöl
6 skivade jordgubbar
Till servering
Färska jordgubbar
Vispgrädde
Pudersocker
Mynta eller citronmeliss
1. Sätt ugnen på 175ºc. Smält smöret i en kastrull och låt svalna. Smält under tiden vitchokladen över vattenbad eller i mikron.
2. Rör ihop smöret med alla ingredienser och rör till sist ner den smultna vitchokladen.
3. Smörj och bröa kanten på en springform och sätt bakplåtspapper i botten. På detta sätt förhindrar du att formen rivs av kniv och du kan enkelt flytta kakan till ett kakfat ifall du vill!
4. Sätt smeten i formen och tryck ner skivade jordgubbar i smeten. Grädda kakan i mittersta delen av ugnen ca 25 minuter.
5. Låt kakan svalna och dekorera den sedan med pudersocker. Servera den med löst vispad grädde, färska jordgubbar och mynta.
6. Ät och njut!
Zucchinibrownies
Nästa recept i min zucchinivecka är en brownie. En maffig, nötig och chokladig brownie med en chokladglasyr på toppen. För att göra den ännu saftigare och kladdigare tillsattes zucchini i smeten. Brownien bakades i en form som var 20x30 cm, vill du ha den i en långpanna dubblar du smeten och mängden glasyr.
Zucchinibrownie
12-16 bitar
200 g zucchini
¼ tsk salt
200 g smör
2 dl socker
2 ägg
3 dl vetemjöl
¾ dl kakao
1½ tsk bakpulver
1 dl hackade valfria nötter
Chokladglasyr
50 g smör
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
ca 3 dl florsocker
1. Tvätta och riv zucchinin grovt, blanda med saltet och låt dra.
2. Sätt ugnen på 200°c. Blanda ihop de torra ingredienserna.
3. Vispa smör och socker pösigt, tillsätt äggen ett i taget. Sikta i hälften av de torra ingredienserna, sedan zucchinin och sedan den resterande mjölblandningen. Ifall smeten blir för tjock tillsätter du lite av vattnet som kommit ur zucchinin. Detta är helt beroende på hur mycket vätska som hunnit komma ut ur zucchinin.
4. Hacka nötterna och blanda till sist ner dem i smeten.
5. Klä en form med bakplåtspapper och bred ut smeten i formen. Grädda brownien i ugnen ca 25-35 minuter beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt svalna.
6. Chokladglasyr: Smält smöret. Blanda smöret med kakao, vaniljsocker och tillsätt florsockret lite i taget tills du har önskad konsistens på glasyren, vill du ha den rinnig sätter du mindre florsocker men vill du ha den tjock och så att den stelnar sätter du mera. Skär brownien i bitar.
7. Ät och njut!
Citron-timjankaka med syrlig frosting
En stor favorit förra sommaren var en citron-timjankaka som fanns på caféet där jag jobbade. Så jag måste testa mig på att göra en egen variant nu till studentfest-temat här på bloggen. Dessa bitar blev gudomligt goda. Botten är en blandning av en sockerkaka och en kladdkaka, sådär härligt seg men ändå fluffigt. Sedan toppas bitarna med en syrlig frosting gjord på färskost. Mums! Du kan dessutom frysa ner dem med frosting och allt!
Jag bakade min kaka i två mindre formar istället för en långpanna men receptet är beräknat för en långpanna, mina blev alltså lite tjockare än vad det var tänkt. Det kommer ca 24-28 bitar av en sats beroende på hur stora du skär dem. Det som kan vara bra att tänka på ifall de ska serveras på en fest tillsammans med andra bakverk är att bitarna inte behöver vara så stora, 3x3 cm räcker då mycket väl. För gästerna tar ändå av många olika bakverk så de behöver inte så stor bit av allt!
Citron-timjankaka i långpanna
24-28 bitar
375 g smör
4½ dl socker
6 ägg
7½ dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
Skalet av 1 citron
1½ dl citronsaft (ca 2 citroner)
½ dl hackad timjan, endast de mjuka delarna
Frosting
200 g naturell färskost
Skal av en halv citron
3 msk citronsaft
4 msk timjansblad
7-8 dl florsocker
1.Sätt ugnen på 175°.
2. Vispa smör och socker tills det blir krämigt. Tillsätt äggen ett i taget och vispa ner dem.
3. Tvätta, riv skalet och pressa saften ur citronerna. Tillsätt citronen i smeten.
4. Blanda samman mjöl och bakpulver och sikta ner mjölet i smeten. Vispa tills allt är blandat.
5. Hacka timjan fint och blanda till sist ner den i smeten. Använd endast den mjuka delen av kvisten och bladen, annars blir det sega bitar av timjan i kakan.
6. Klä en långpanna med bakplåtspapper och bred ut smeten jämt i formen. Grädda kakan ca 30 minuter eller tills en tandpetare kommer ut ren då du pickar i kakan. Låt svalna, gärna över natten.
7. Blanda ihop alla ingredienser till frostingen och bred ut den på kakan. Skär kakan i bitar och servera direkt eller frys in.
8. Ät och njut!
No bake rhubarbcake
En enkel no bake rabarbertårta som du bakar i ett nafs och går bra att frysa in! Rabarbersäsongen är inledd iallafall hemma hos mig och vad passar då bättre än att bjuda på ett recept på en tårta som lämpar sig bra för student-/examensfesten. Tårtan är en blandning av en moussetårta och en cheesecake får smak av rabarber och kardemumma. Den innehåller rå-rabarbersaft koncentrat, här finns recept på det. Det går minst lika bra med köpt saft! Denna tårta går att göra på förhand och fryses enkelt in, lämna då bort rabarber-jordgubbsspegeln eftersom den har en tendens att skrynkla ihop sig i frysen. Ta upp tårtan dagen före servering eller på morgonen samma dag och gör rabarber-jordgubbsspegeln då istället.
No bake rhubarbcake
Denna tårta är gjord i en form på 24 cm i diameter och räcker till 14 bitar.
Botten
180 g valfria kex, havrekex/digestivekex/chokladkex
70 g smält smör
Fyllning
3 dl vispad grädde
3/4 dl florsocker
200 g färskost med vaniljsmak
200 g mascarpone
1½ dl rabarbersaft av koncentrat
3/4 tsk kardemumma
5 gelatinblad
Rabarber-jordgubbsspegel
1 dl rabarbersaftkoncentrat
150 g pureade jordgubbar
2 gelatinblad
Dekoration
Vitchoklad
Jordgubbar
Ätbara blommor
1. Mixa kexen till ett fint smul och blanda med det smultna smöret. Tryck ut botten i en form med löstagbar kant som blivit klädd med bakplåtspapper i botten. Ställ kallt så länge du förbereder fyllningen.
2. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Vispa grädden och florsocker hårt. Vispa sedan ner färskosten och mascarponen.
3. Koka upp rabarbersaften tillsammans med kardemumman, blanda ner gelatinbladen utan att knipa vattnet ur dem. Låt svalna något.
4. Blanda ihop rabarbersaften med grädd-färskostblandningen. Häll fyllningen över botten och skaka om så att det inte lämnar luftbubblor i tårtan. Släta ut toppen. Ställ kallt i kylskåpet i åtminstone fyra timmar före du sätter på spegeln. Ifall du fryser in kakan ska du göra det när den stelnat.
5. Rabarber-jordgubbsspegel: Blötlägg gelatinbladen. Purea jordgubbarna. Koka upp jordgubbspurén med rabarbersaften, ifall den känns tjock tillsätter du lite vatten. Kläm ur gelatinbladen och rör ner i rabarber-jordgubbsblandningen.
6. Sila rabarber-jordgubbsblandningen för att få bort fröna och häll den sedan över tårtan. Låt stelna.
7. Dekorera genom att ringla över smält vitchoklad, plocka ut jordgubbar och eventuellt andra bär i valfritt mönster och tillsätt några ätbara blommor, exempelvis violer, för en fin färgklick!
8. Ät och njut!
Petit choux fyllda med citronfromage
Nu börjar alla student- och examensfester vara på intågande. Då vill säkert alla som ska baka ha tips på bakverk som går att göra på förhand och frysa in. Denna vecka kommer fokus ligga på bakverk som går att göra på förhand och ta upp dagen före/samma dag.
Dessa små petit choux fyllda med citronfromage har jag helt glömt bort att dela här på bloggen. De fanns i Vasabladet för någon månad sedan men jag glömde att sätta upp receptet hit! De går utmärkt att frysa in färdigt fyllda eller utan fyllning. Var bara försiktig så de inte mosas av något annat i frysen, speciellt om de inte har fyllningen i sig. Citronfromagen går även att göra dagen före och sätta i små fina glas och servera den bara som den är eller med en klick grädde på toppen! Super god även utan chouxen. Små petit choux är dessutom perfekt att ha på bjudningar för de är inte för maffiga. Gästerna brukar ju vilja smaka på det mesta som finns på bjudningen så att göra små bakverk är perfekt.
Petit choux med citronfromage
ca 30 st
Pâte à choux
75g smör
2 dl vatten
2 dl vetemjöl
3 ägg
1. Sätt ugnen på 200ºc (175ºc varmluft).
2. Smält smöret tillsammans med vattnet i en kastrull.
3. Tillsätt mjölet och rör kraftigt. "Koka" smeten några minuter tills den släpper från kanten.
4. Låt smeten svalna något och rör ner äggen ett i taget under kraftig omrörning. Degen ska vara klibbig.
Det ser alltid ut som att inte äggen vill blandas med smeten men det är bara att röra mera så blandas allt.
5. Sätt en slät eller en krusig tyll på en spritspåse och fyll den med smeten och spritsa ut små bollar, ungefär 3 cm i diameter. Håll spritsen stilla och tryck ut smeten, för den inte runt.
6. Grädda i ugnen ca 20 minuter. Öppna inte ugnsluckan under tiden de gräddas, då sjunker de ihop.
7. Låt dem svalna, under tiden gör du citronfromagen.
8. Fyll dem med citronfromage (se recept nedan) genom att spritsa in fyllningen i dem. Ha en smal tyll på din sprits.
9. Dekorera eventuellt med pudersocker.
Citronfromage
2 ekologiska citroner, saften och skalet
4 gelatinblad
6 äggulor
3 dl socker
4 dl grädde
1 krm vaniljpulver
1. Blötlägg gelatinbladen i fem minuter.
2. Tvätta, torka och riv det yttersta skalet av citronerna. Pressa saften ur dem.
3. Sätt skal och saft i en kastrull och värm upp. Sätt i gelatinbladen utan att klämma bort vattnet.
4. Vispa äggulorna och sockret vitt och pösigt. Häll den varma citronsaften i äggblandningen, lite åt gången så inte äggen koagulerar.
5. Vispa grädden tillsammans med vaniljpulvret och rör i äggblandningen.
6. Fyll petit chouxen med citronfromage och låt dem vila en timme före servering så fromagen hinner stelna något.
Slow cooked butterchicken med chapati
Detta ni, det var grejer! Mat som sköter sig själv medan du är på jobb, vårstädar eller röjer på i trädgården! Perfekt! Jag älskar indisk mat och denna butterchicken kommer högt på listan just för att den är så enkel att tillreda. Jag gjorde min i slow cookern men har du ingen slow cooker går det lika bra i en gjutjärnsgryta eller en tjockbottnad kastrull :) kom då ihåg att röra om den då och då så det inte fastnar i botten! Servera kycklingen med ris och baka chapati till, ett härligt indiskt tunnbröd som du steker i stekpanna. Klipp över lite persilja eller koriander så har du en fantastisk måltid. Kanske bjuder du din kära mor på lite indiskt på söndag?
Slow cooked butterchicken
6 portioner
600 g kycklingfilé
2 gula lökar
2 klyftor vitlök
1 tsk salt
½ tsk svartpeppar
½-1 tsk cayennepeppar
1 msk curry
1 msk garam masala
2 tsk röd curry pasta
4 msk tomatpuré
1½ dl naturell yoghurt
400 ml kokosmjölk
100 g smör
1. Skär kycklingfilén i bitar, grovhacka löken och tillsätt dem i slow cookerns tillagningskärl, pressa i vitlöken.
2. Tillsätt resten av ingredienserna och rör om. Sätt slow cookern på high och tillaga kycklingen i fyra timmar eller på low och tillaga den 7 timmar.
3. Servera med ris, chapati och hackad persilja/koriander.
4. Ät och njut!
Chapati
6 st
3 dl vetemjöl
1 dl vatten
½ tsk salt
1. Blanda ihop alla ingredienser och knåda degen i fem minuter. Ställ i kylskåp i 30 minuter.
2. Dela degen i sex lika stora bitar, kavla ut och stek i en torr stekpanna, 1 minut per sida eller tills brödet blivit mörkare på vissa ställen.
Matcha eclairs
Trenden med superpulver verkar inte försvinna, vilket är helt förståeligt. Detta gäller även för matcha. Det finns bara bra saker med matcha och jag älskar en god matcha latte eller en matcha smoothie. Och dessa eclairs fyllda med en matchakräm var inte ett undantag.
Först lite om matcha. Vad är det egentligen? Matcha är alltså te, närmare bestämt grönt te som malts ner till ett pulver. Så du dricker i princip tebladet (lövet?) vilket innebär att du får i dig mera av gröna teets hälsoeffekter än ifall du bara dricker grönt te i påse. Det som skiljer matcha från vanligt te är att bladen skyddas mot direkt solljus och det ökar klorofyllnivåerna i tebladen vilket bidrar till ett högre näringsinnehåll (fråga mig inte hur). Matcha har dessutom väldigt högt värde av antioxidanter. Matcha innehåller även koffein så att byta ut kaffet mot matcha te eller en matcha latte på morgonen är bara bra. Matcha är även bra för koncentrationen, viktminskning, för att hålla blodsockernivåerna i styr och har visats ha en postiv effekt på hjärtat.
Så varför inte göra något ohälsosamt av det hälsosamma, eller kanske jag borde säga göra det ohälsosamma mer hälsosamt med lite matcha ;)
Matcha eclairs
ca 15 st
Pâte à choux
75g smör
2 dl vatten
2 dl vetemjöl
1 msk socker
3 ägg
1. Sätt ugnen på 200ºc (175ºc varmluft).
2. Smält smöret tillsammans med vattnet i en kastrull.
3. Tillsätt mjölet och rör kraftigt. "Koka" smeten några minuter tills den släpper från kanten.
4. Låt smeten svalna något och rör ner äggen ett i taget under kraftig omrörning. Degen ska vara klibbig.
Det ser alltid ut som att inte äggen vill blandas med smeten men det är bara att röra mera så blandas allt.
5. Sätt en slät eller en krusig tyll på en spritspåse och fyll den med smeten och spritsa ut små korvar, ca 10 cm långa för eclairs.
6. Grädda i ugnen ca 20 minuter. Öppna INTE ugnsluckan då sjunker de ihop.
7. Fyll dem med matcha-vaniljkrämen genom att endera skära upp dem eller spritsa in fyllningen i dem från ena änden.
8. Dekorera med glasyr och lite matchapulver.
9. Ät och njut!
Matcha-vaniljkräm
3 dl grädde
3 msk socker
3 msk maizena
3 äggulor
¾ tsk vaniljpulver
1½ tsk matchapulver
1. Vispa ihop alla ingredienser i en kastrull.
2. Värm saktat upp krämen under ständig omrörning tills krämen tjocknar.
3. Ta bort krämen från värmen då den tjocknat, krämen får inte koka.
4. Låt den svalna före du spritsar in den i eclairen.
Focaccia x2
Som utlovat i måndags kommer nu ett recept på en enkel focaccia. Ursprungsreceptet tror jag att någon gång i tiderna kommer från Leila Lindholm men efter att ha bakat detta recept 100 gånger har jag modifierat det så det blivit ännu bättre (sorry Leila). Knepet till en perfekt focaccia är lite mjöl och lång jäsning. I ursprungsreceptet ska brödet jäsa ca 1 timme men jäs det åtminstone 3 timmar. Har du en surdeg hemma kan du använda lite av den för att få en ännu djupare smak i brödet. Det som är bra med focaccia, förutom att det är enkelt att göra brödet, är utbakningen. Allt du behöver göra är att trycka ut degen till en platta och vips har du ett bröd! Gör endera två platta bröd eller tryck ut degen i en långpanna.
När det kommer till att toppa focaccia kan du i princip använda vad som helst. Denna gång blev det ett bröd med oliver, rödlök och timjan. Ifall brödet bakas till en mera kräsen gästskara så rekommenderar jag en topping som passar alla med körsbärstomater och basilika. Har testat med fetaost och gröna oliver, rosmarin, rödlök osv. Nästa gång ska jag testa ett bröd med rivet citronskal och fänkål, tror det kommer bli super det med! Nedan i receptet skriver jag upp mängderna till de två förstnämnda.
Focaccia
2 bröd eller en långpanna
25 g jäst
3 dl vatten
1 msk honung
1 msk flingsalt
½ dl olivolja
5½-6 dl vetemjöl
Topping
Olivolja
Flingsalt
1 ask körsbärstomater + ½ kruka färsk basilika
Oliver + 1 rödlök + några kvistar färsk timjan eller 1 tsk torkad timjan
1. Smula jästen i en bunke och tillsätt 37-gradigt varmt vatten, salt och honung. Rör om tills jästen löst sig och tillsätt olivoljan.
2. Rör i 5½ dl vetemjöl och knåda degen ca fem minuter. Ifall den är alldeles för lös tillsätter du mera mjöl men kom ihåg, den ska vara lös men inte så lös så det inte går att knåda den. Låt degen jäsa i två timmar på ett varmt ställe.
3. Stjälp upp degen på ett mjölat underlag och knåda den i några minuter. Dela den i två delar för två bröd eller baka ut ett stort platt bröd, ca 1½ cm tjockt. Sätt brödet på en oljad plåt och låt jäsa 1 timme. Sätt ugnen på 225ºc varmluft.
Förbered toppingen genom att strimla rödlöken och halvera oliverna och tomaterna.
4. Då brödet jäst klart pickar du små gropar i brödet med dina fingrar. Ringla över mycket olivolja och smörj in brödet. Strö över flingsalt, åtminstone 1 msk och toppa med dina tillbehör.
Jag gjorde ett med tomat + basilika och ett bröd med oliver+rödlök+timjan.
5. Grädda brödet i ugnen ca 12-15 minuter tills det fått en mörk gyllenbrun färg. Ifall brödet börjar se torrt ut under gräddningen kan du ringla över mera olivolja.
6. Låt svalna något, ät och njut!
Focaccia med oliver, rödlök och timjan. Lägg märke till mängden flingsalt. Det ska vara mycket.
Focaccia med körsbärstomater och basilika
Favorit i repris: Farmors munkar
Favorit i repris! Efter fjolårets munk-succé här på bloggen så kände jag att jag bara måste baka nya munkar till årets 1:a maj firande, och varför ändra på ett redan fungerande recept? Därför kör vi nu samma recept, min farmors, men med nya fyllningar. De blev ännu bättre än i fjol ifall man tycker om lite "modernare" stuk på munkar. Denna gång fick en tredje del av munkarna en churro-inspirerad tvist, fylld med dulce de leche och socker-kanelblandning runtom. En tredje del fick nutellafyllning och florsocker runtom.
För dig som vill ha klassiska munkar har jag en syltfyllning med en liten tvist :) De fick nämligen sällskap av hallonsaft i degen för en rosa färg på munken! Ifall du vill ha rosa munkar tillsätter du ca 2 dl hallonsaft till en tredje del av degen, knådar in saften och tillsätter lite mera mjöl i den delen. Vill du bara göra rosa munkar blandar du hallonsaft och mjölk, 3 dl hallonsaft och 7 dl mjölk. Det går förstås att göra munkarna enligt receptet och bara fylla dem med hallonsylt.
Men vad var det som var så speciellt med farmors munkar då? För det första var de äggfria och för det andra var det fettet de friteras i. Vi använder oss alltid av munkfett och skulle inte ens kunna tänka oss att fritera i rapsolja, usch. Så vad väntar du på? 1:a maj är alldeles runt hörnet! Iväg till butiken och köp jäst och munkfett och baka de bästa munkarna någonsin! Här hittar du förra årets inlägg men eftersom att jag utvecklas i takt med att bloggen utvecklas så gör även mina fotokunskaper det så en uppgradering kändes på sin plats.
Farmors munkar
150 g smält smör
1 l mjölk
1½ bit jäst
2 tsk krossad kardemumma
2 tsk salt
1½ dl socker
ca 1,6 kg mjöl
Till fritering
1 kg (2 förpackningar) fett för munkfritering (hittas på samma ställe som smör i butikerna)
Fyllning
1 burk dulce de leche (karamelliserad kondenserad mjölk)
1 burk nutella
1 burk hallonsylt
Runt om
För dulce de leche munkarna: Fint strösocker och kanel som blandas.
För nutellamunkarna: Florsocker
För hallonmunkarna: Fint strösocker
1. Smält smöret i en kastrull och häll sedan i mjölken. Värm upp till 37ºc.
2. Smula ner jästen i en beredningsskål och häll över smör-mjölkblandningen. Rör om tills jästen löst sig.
3. Blanda i kardemumma, salt, socker och hälften av mjölet.
4. Tillsätt mera mjöl tills degen blir en bra konsistens. Knåda degen 5 med maskin eller 10 minuter förhand.
5. Låt degen jäsa till dubbel storlek, ca 40-60 minuter.
6. Dela degen i tre bitar. Kavla ut degen till en 1 cm tjock platta och tryck ut munkar med en rund form (min var ca 6 cm i Ø).
7. Låt munkarna jäsa 20 minuter.
8. Smält munkfettet i en kastrull/gryta med tjockt botten. Testa om fettet är varmt genom att försiktigt sätta i en bit deg, flyter degen upp med det samma och blir gyllenbrun på bara någon minut är fettet tillräckligt varmt.
9. Fritera munkarna ca 1 minut på vardera sida, vänd försiktigt munkarna med exempelvis två gafflar. Var försiktig så inte oljan sprätter omkring och ha ett lock nära till hands ifall att det fattar eld!
10. Låt munkarna rinna av på hushållspapper för att få bort överflödigt fett.
11. Låt dem svalna något innan du sockrar dem. Vi brukar använda en tom mjölpåse när munkarna ska sockras, häll socker i påsen, sätt i munkarna och skaka om. Vips så har du sockrade munkar med alldeles tillräckligt med socker.
12. Fyll en spritspåse med den fyllning du vill ha i, gör ett hål i sidan av munken och fyll den.
13. Ät och njut!