I koket med Sofia

Bananpannkakor

Skrivet av Sofia Rönnbacka 03.05.2017 | 0 Kommentarer

IMG 1292

Som jag skrev i ett tidigare inlägg så blev inte mina bananvåfflor till några våfflor eftersom våffeljärnet gick sönder, igen.. Så vi stekte pannkakor istället, samma smet, annan tillredningsmetod. Så ifall du har ett fungerande våffeljärn fungerar denna smet utmärkt till att grädda våfflor av! Detta recept ger 12 små pannkakor eller 4 stora. Jag använde mig av havremjöl. jag mixade alltså 1½ dl havregryn till ett mjöl i en mixer men det går lika bra att använda annat mjöl. Tänk då bara på att olika mjölsorter kräver olika mängd vätska! Du kan även tillaga smeten i en mixer men mixa först sönder bananen före du tillsätter resten av ingredienserna :)

IMG 1290

Bananpannkakor:

1½ dl havremjöl

1 stor banan

2 ägg

1 msk fiberhusk

50 g smält smör eller kokosolja

1 nypa salt

½ tsk bakpulver

1. Mosa bananen med en gaffel eller i en mixer.

2. Blanda ihop resten av ingredienserna tills du får en slät smet.

3. Värm en stekpanna med lite fett och stek pannkakorna ca 3 minuter på varje sida eller tills de är gyllenbruna.

4. Toppa med valfria tillbehör.

5. Är och njut!

IMG 1293

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar