Batatpaj med fetaost och karamelliserad rödlök
Söt batat, karamelliserad rödlök och fetaost gifter sig i denna paj! Pajen har även ett mer rustikt botten då rågmjöl och havregryn blandas med. Perfekt paj då du vill ha både sött och salt, båda begären stillas och din dag är räddad. Pajen går bra att frysa ner och är perfekt att ta med som lunchlåda. Servera den gärna med en god sallad.
Gammalt inlägg med uppdaterat recept och nya bilder.
Batatpaj med fetaost och karamelliserad rödlök
24 cm ∅
Pajdeg
150 g smör
1 dl rågmjöl
½ dl havregryn
1½ dl vetemjöl
3 msk vatten
Fyllning
1 stor batat (sötpotatis)
3 rödlökar
1 msk olivolja
½ tsk salt
2 tsk socker
2 msk balsamico
½ tsk timjan
½ paket fetaost i smulor
Äggstanning
3 ägg
3 dl grädde
½ tsk salt
½ tsk svartpeppar
1½ dl riven ost
1. Arbeta snabbt ihop smör, mjöl och vatten till en deg. Tryck ut degen i en springform, 24 cm i diameter och ställ den sedan kallt i ½ timme.
2. Skär bataten i kuber som är 1x1 cm, koka dem i 5 minuter i lättsaltat vatten.
3. Sätt ugnen på 225ºc.
4. Strimla löken och stek den mjuk i olivolja. Tillsätt sedan salt, socker, timjan och balsamico och låt löken stekas ytterligare några minuter.
5. Förgrädda pajskalet i 10 minuter. Sänk sedan värmen till 200ºc.
7. Sätt bataten i pajskalet, strö över den karamelliserade rödlöken och strö över fetaosten.
8. Vispa ihop äggstanningen, häll den över fyllningen, strö på ost och grädda pajen i 20-25 minuter eller tills den fått en fin färg.
10. Ät och njut!
Kommentarer
CorinneGrönholm 07/05/2017 9:18am (6 år sen)
Åh ser jättegott ut, måste prova :)
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar