Blomkåls- och linscurry
Har lite bloggtorka just nu. Det är inte det att jag saknar recept att dela med mig av, tro mig, har många på lager och flera på kommande men det är skrivandet. Vet inte riktigt hur jag ska börja mina inlägg och saknar inspiration att skriva "den inledande texten". I och för sig var det ju inte så svårt för nu har jag ju skrivit den. Nå väl, till receptet! En blomkåls- och linscurry. Hetta från chili, syra från limen, krämighet från kokosmjölk och crunch från cashewnötterna. En mycket välbalanserad rätt både i smakerna och konsistensen. Den är dessutom vegansk!
Blomkåls- och linscurry
1 gul lök
2 klyftor vitlök
200 g zucchini
1 dl röda linser (gärna ekologiska)
400 g blomkål
1 paprika
1 tsk sambal oelek/chilisås/chilipasta/röd curry pasta
2 tsk tomatpuré
½ msk currykrydda
400 ml kokosmjölk (gärna ekologisk)
5 dl vatten
1 grönsaksbuljong
Salt och peppar, olja till stekning
Till servering:
Basmati eller jasmin ris, lime, cashewnötter och koriander.
1. Hacka löken och vitlöken. Tvätta zucchinin, paprikan och blomkålen och skär i bitar.
2. Värm upp olja i en stekpanna och stek grönsakerna tills de blir mjuka. Tillsätt sambal oelek, tomatpuré, curry och stek ytterligare i några minuter.
3. Skölj linserna.
4. Tillsätt sedan kokosmjölk, vatten, buljongtärningen och linserna och låt curryn koka i 10 minuter. Rör om då och då.
Under tiden kan du koka riset enligt anvisning på förpackningen.
5. Smaka av curryn med salt och peppar. Servera med det kokta riset, en klyfta lime, koriander och cashewnötter.
6. Ät och njut!
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar