I koket med Sofia

Borta bra och borta bäst

Skrivet av Sofia Rönnbacka 09.10.2017 | 0 Kommentarer

Hemma igen efter en resa till Zakynthos. Konstigt att vara tillbaka i vardagen och skulle gärna ha spenderat flera veckor till i värmen. Har så mycket roligt att blogga om men jag börjar med resan, den är ju trots allt det roligaste att läsa om. Det bästa med att resa är värmen, maten och den annorlunda naturen man får se under resans gång. Zakynthos erbjöd verkligen god mat och ett fint landskap, värmen däremot var egentligen inte tillräckligt varm för min smak. Men vi var väl för sent ute, de som varit där under högsäsongen hade haft det soligt och varmt. Hela stranden vid vårt hotell var en marin park, vilket innebar att den var fridlyst för all aktivitet förutom att sola i princip. Zakynthos är känt för sina nesting beaches, alltså stränder där havssköldpaddor lägger sina ägg, så det var väldigt lite aktivitet vid stranden och i vattnet. Vi såg tyvärr ingen sköldpadda men vi "adopterade" en liten bebissköldpadda, som ännu inte har kläckts. 

Fick jag då äta allt jag hade på min lista? Nej, eftersom vi hade all inclusive hotell så lämnade faktiskt en del bort men det var maträtter jag kan vara utan. Dessutom fick jag andra maträtter som kompletterade min lista. Maten på hotellet var verkligen inget att klaga på. Det fanns allt och lite till. Som vanligt var salladsbuffén den bästa och glassen! Vi fick äta hur mycket glass som helst ;) Tzatziki, fetaost och oliver åts i mängder, följt av olika sorters sallader, grillade grönsaker, svärdfisk, kyckling och faktiskt några franskisar och pizzabitar. Kan inte låta dem vara, dessutom hade de en stenugnsbakad pizza till varje måltid.. Tror jag kör en bildbomb istället för att skriva, roligare så! Bildkvaliteten varierar lite eftersom en del av bilderna är tagna med telefonen, tyvärr.

IMG 3566

Första frukosten, anlände till hotellet kl. 7 efter en hel natts resande med lite sömn.IMG 3603

Helt klart den bästa gyrosen ever! Hittade stället av en slump. Hade gått en stund och tittat på olika restaurangers menyer och alla gyros kostade mellan 6-8€, dessutom var det måltider. Sen såg jag en fruktaffär längre ner på en sidogata som jag kände att jag måste besöka, och plötsligt var gyrosen där, för 2€. Exakt ett sådant ställe jag letade efter, jublade inombords!

IMG 3653

Inte alls grekiskt men hallåå, bubble waffles! Måste ju bara testa denna. Såå god våffla, seg men ända krispig. Glassen jag valde var en cream caramel almond fudge, glasshimlen. 

IMG 2644

En typisk middag. Fastän vi åt mycket och ofta så hade vi ju faktiskt halva fatet med sallad varje gång. För att irritera mig och alla andra som hatar när inte saker är på sin plats, ser ni hur ränderna i tabletterna INTE passar ihop...

IMG 2551

Cookies and cream glass, var är du när jag behöver dig i Finland?!

IMG 2888

En "lätt" lunch. Omöjligt att bara äta lite. Fetaosten i mitt hjärta. Ölen var faktiskt god den med ;)

IMG 2894

Småplock i kombo med sallad som förrätt, vinbladsdolmarna var supergoda (den lilla rullen på skeden)!

IMG 2895

F åt ganska mycket soppa under resan, denna var mums. Roquefort-ostsoppa, väldigt grekiskt jag vet. Har alltid undrat över varför hotell måste ha mat utöver det egna landets mat? Är inte hela vitsen med att resa till ett nytt land att uppleva landet?

IMG 2646

Glassen, så krämig och seg. En blandning mellan gelato och vår gräddglass. Favoritkombon bestod av jordgubb, choklad och banan med jordgubbssås och strössel. För övrigt vill jag ha denna typ av strössel till Finland, helst redan igår. Tycker att färgerna är så mycket finare då de är klara, vårt strössel ser så grådaskigt ut.

IMG 4005

Sista frappen, varför har vi inte denna dryck i Finland till samma pris som kaffe?!IMG 3998

Vet någon vad detta kan vara? Kan det vara rosépeppar? Överlag hade de mycket rosépeppar som dekoration på olika maträtter.

IMG 20170929 184943

En mycket bra resa trots mulet två dagar. Söker redan nästa resmål ;)

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar