I koket med Sofia

Brigadeiros

Skrivet av Sofia Rönnbacka 18.12.2018 | 2 Kommentarer

Testa en ny godis till julen, Brasilianska brigadeiros! En chokladig dröm som påminner om chokladtryffel till utseendet och smakar mjuk chokladkola. Dessa hade jag tänkt göra redan ifjol men glömde bort det. Nu har jag sett dem på flera sociala medier så jag måste testa att göra dem själv. Endast tre ingredienser behövs till att göra dessa brigadeiros + något att rulla dem i. Vanligtvis rullas de i chokladströssel men jag valde att göra mina lite juliga så de rullades i pepparkakskross, krossade polkagrisar, mandelspån och kokos. Du väljer förstås helt själv vad du vill rulla dina brigadeiros i. Vår favorit var kokos, svårt att motstå dem.. Hoppas bara vi har kvar några till julhelgen! I och för sig är de så enkla att göra så jag kanske gör en till sats.

Brigadeiros 2

Brigadeiros

20 st.

1 burk sötad kondenserad mjölk (inte karamelliserad)

4 msk kakao

2 msk smör, ca 35 g

Valfri topping

Smör för att rulla brigadeiron

1. Häll den kondenserade mjölken i en stekpanna/kastrull med non-stick beläggning. Sikta i kakao och rör om tills den blandats. Tillsätt smöret.

2. Värm upp blandningen under konstant omrörning, låt den inte koka. Efter ca 12 minuter tjocknar den. Den är klar när du kan dra slickepotten genom smeten och den inte rinner tillbaka. Låt svalna till rumstemperatur.

3. Rulla bollar av smeten, ca ½ msk stora. Rulla dem sedan i valfri topping.

4. Ät och njut!

Brigadeiros 1

Kommentarer

 • Wioleta Pazdzior 19/12/2018 7:34am (5 år sen)

  Ser gott ut.Borde testa.Tack! Du skriver att dem påminner om chockladtryffel och det skulle jag vilja laga å.Råkar du ha recept på tryffel,vilken som helst,men som smakar tryffel så att chock?God Jul till er!

  • Sofia Rönnbacka 19/12/2018 11:49am (5 år sen)

   Ett recept på en underbar apelsintryffel kommer denna vecka! Testa den :) Det går bra att lämna bort apelsinen ut den och tillsätta kaffepulver, kokosflingor, rulla dem i pepparkakor osv.!

 • Wioleta Pazdzior 20/12/2018 7:04am (5 år sen)

  Ska testa receptet då det kommer.Tack! :)

Skriv en kommentar