I koket med Sofia

Brysselkex med syrensocker

Skrivet av Sofia Rönnbacka 08.07.2017 | 0 Kommentarer

Ta vara på syrenblommorna! Plocka dem, torka dem och använd dem i bakverk eller som jag och gör syrensocker. Jag har även frusit ner några för framtida behov då ett bakverk behöver piffas upp. Syrensocker gör du enkelt genom att blanda socker med syrenblommor. Jag torkade inte mina, men gör det eftersom att sockret blev lite blött. Det klimpade inte ihop sig men det syntes på sockret att det blandats med fukt. Jag färgade även mitt syrenlila bara för utseendets skull. Så alltså sockret ändrar inte färg av blommorna. Syrensocker kan du sedan ersätta vanligt socker med i recept. Jag gjorde brysselkex med syrensocker och de blev bra! Du kan även vispa grädde och tillsätta syrensocker för att få en spännande tvist på grädden :) 

Syrensocker 2

Syrensocker

2 dl socker

1 dl torkade syrenblommor

Blanda ihop sockret och syrenblommorna, låt stå några dagar sedan är det redo att användas!

Gör som jag och baka brysselkex.

Brysselkex med syrensocker

4½ dl vetemjöl

1 dl florsocker

2 tsk vaniljsocker

200 g kallt smör i bitar

1 dl syrensocker

1. Arbeta snabbt ihop alla ingredienser till en deg.

2. Forma degen till en rulle och rulla den i syrensockret. Sätt i kylskåp i 30 minuter.

3. Skär ½ cm tjocka kakor av rullen och sätt dem på en bakplåtspappersklädd plåt med ca 2 cm mellan varje kex.

4. Grädda kexen på 175ºc varmluft i 10 minuter.

5. Ät och njut!

Syrensocker anvandning

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar