Chokladglass med hallonsås
Det är alldeles för länge sedan jag gett er ett recept på glass! Så nu är det dags. Denna gång en maffig chokladglass med chokladsås och hallonsås swirlat in i glassen. Jag tycker bestämt du ska testa denna glass till helgen, du kommer inte ångra dig.
Chokladglass med hallonsås
4 dl grädde
2 dl helmjölk
1 brk kondenserad mjölk
¾ dl kakao av god kvalitet
1 tsk snabbkaffepulver
1/3 tsk salt
2 dl mosade hallon
Ev. Hackad choklad
1. Blanda ihop den kondenserade mjölken och kakaon i en kastrull. Koka upp blandningen och tillsätt snabbkaffepulvret och saltet. Låt svalna något.
2. Vispa grädden hårt och vispa ner nästan all chokladsås. Spara lite för att swirla in i glassen. Blanda i mjölken och rör om.
3. Mosa hallonen. Häll hälften av glassblandningen i en limpform eller en bunke, ringla över chokladsåsen som du sparat och hälften av de mosade hallonen och eventuellt hackad choklad. Rör lite i glassmassan med en gaffel för att swirla om. Häll över resterande glassmassa och häll över den sista av chokladsåsen och hallonsåsen. Swirla om igen.
4. Täck in glassen med plastfolie eller ett lock. Frys glassen åtminstone sex timmar men helst över natten.
5. Ät och njut!
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar