Chokladkex
Hoppas du har haft en bra vecka hittills, själv har jag dragit ut en visdomstand så jag har käkat värkmedicin och flytande kost några dagar.. Inte skoj när man älskar mat! Istället för att dela med mig av receptet på min värkmedicin så får ni ta del av ett recept på dessa chokladkex som jag gjorde förra helgen till ett kommande projekt men de blev så goda så ni får receptet redan nu! Dessa kex är härligt spröda på utsidan och sega i mitten, mums! Av denna sats kommer det ca 24 kex beroende på hur stora du vill ha dem. Jag gjorde mina ca 4 cm i ∅.
Chokladkex
24 st
1 dl farinsocker
1 dl socker
1 ägg
125 g smör
3½ dl mjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
1. Sätt ugnen på 200ºc ( 175ºc varmluft).
2. Blanda ihop kakao, mjöl och bakpulver i en beredningsskål.
3. Vispa smör, ägg, socker och farinsocker med en elvisp i en annan skål tills allt är blandat.
4. Sikta försiktig i de torra ingredienserna, börja med en tredje del och vispa.
Tillsätt en till tredje del och vispa igen och tillsätt slutligen det resterande av de torra ingredienserna.
Smeten blir ganska kladdig men den ska vara så!
5. Rulla ut smeten till bollar och sätt dem på en bakplåtspapper klädd plåt. Platta till bollarna så de blir ca 1 cm tunna.
6. Grädda kexen 12-15 minuter beroende på om du vill ha sega kex eller spröda kex.
7. Låt svalna på ett bakgaller.
8. Ät och njut!
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar