I koket med Sofia

Couscous­sallad med grillad halloumi

Skrivet av Sofia Rönnbacka 18.06.2017 | 0 Kommentarer

En enkel, god och mättande couscoussallad med grillad halloumi och kidneybönor fick det bli till mat! Couscous finns alltid i skafferiet här hemma och det går att blanda i vilka grönsaker som helst i salladen. Perfekt ifall du har grönsaker som håller på att bli dåliga, så behöver du inte slänga dem :) Ifall du äter salladen som lunch räcker den åt ca fyra personer men ifall den äts som tillbehör räcker den åt fler personer!

Couscoussallad med grillad halloumi

4 dl couscous

4 dl vatten

1 buljongtärning (grönsaks eller kyckling)

1 msk olivolja

1 pkt halloumi

2 avokado

½ knippe sparris

2 tomater

1 brk kidneybönor (förkokta)

2 nävar ruccola

Olivolja, citronsaft

1. Koka upp vatten och buljongtärningen. Tillsätt couscous och olja och rör om. Låt couscousen svälla fem minuter.

2. Skär halloumin i skivor och grilla den tills den fått färg.

3. Skär avokado och tomat i bitar. Bryt av den skarpa delen av sparrisen och skär den i 3 cm stora bitar.

4. Stek sparrisen i olja, salta och peppra den.

5. Häll bönorna i en sil och skölj av dem. 

6. Blanda ihop alla ingredienser, ringla över olivolja och citronsaft.

7. Ät och njut!

Couscoussallad 5

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar