Couscoussallad med grillad halloumi
En enkel, god och mättande couscoussallad med grillad halloumi och kidneybönor fick det bli till mat! Couscous finns alltid i skafferiet här hemma och det går att blanda i vilka grönsaker som helst i salladen. Perfekt ifall du har grönsaker som håller på att bli dåliga, så behöver du inte slänga dem :) Ifall du äter salladen som lunch räcker den åt ca fyra personer men ifall den äts som tillbehör räcker den åt fler personer!
Couscoussallad med grillad halloumi
4 dl couscous
4 dl vatten
1 buljongtärning (grönsaks eller kyckling)
1 msk olivolja
1 pkt halloumi
2 avokado
½ knippe sparris
2 tomater
1 brk kidneybönor (förkokta)
2 nävar ruccola
Olivolja, citronsaft
1. Koka upp vatten och buljongtärningen. Tillsätt couscous och olja och rör om. Låt couscousen svälla fem minuter.
2. Skär halloumin i skivor och grilla den tills den fått färg.
3. Skär avokado och tomat i bitar. Bryt av den skarpa delen av sparrisen och skär den i 3 cm stora bitar.
4. Stek sparrisen i olja, salta och peppra den.
5. Häll bönorna i en sil och skölj av dem.
6. Blanda ihop alla ingredienser, ringla över olivolja och citronsaft.
7. Ät och njut!
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar