I koket med Sofia

Couscoussallad med pumpa

Skrivet av Sofia Rönnbacka 30.10.2017 | 0 Kommentarer

Ett recept till med pumpa , denna gång en höstig twist på ett typiskt sommartillbehör hos oss. En couscoussallad med pumpa, fetaost och granatäpple. Sötma, sälta och syra, allt som behövs för en välbalanserad rätt.

Couscous pumpasallad 2

Couscoussallad med pumpa

200 g pumpa

½ rödlök eller shalottenlök

100 g fetaost

½ dl granatäppelkärnor

3 msk olja

Saften av en halv lime

2 dl okokt couscous, bulgur eller quinoa

½ buljongtärning

Salt

1. Koka couscousen enligt anvisningarna på förpackningen men tillsätt en buljongtärning istället för salt.

2. Skala och tärna pumpan i 1x1 cm kuber. Koka den mjuk i lättsaltat vatten.

3. Finhacka löken och kärna ur granatäpplet.

4. När pumpan och couscousen har svalnat blandar du ihop alla ingredienser förutom fetaosten i en skål. Smula till sist ner fetaosten och smaka av med salt.

5. Servera som tillbehör till exempelvis grillad kyckling.

6. Ät och njut!

Couscous pumpasallad 7

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar