Dagens what´s in my pantry - ugnsomelett
Egentligen var det tänkt att jag skulle testa på att göra egen pasta idag men det blir inte alltid som man tänkt sig, speciellt inte för mig. Eftersom jag städade i x antal timmar och sedan tog den andra joggingturen för i vår så kände jag inte riktigt för att börja stå och kavla ut pasta. Så det fick bli en what´s in my pantry idag! En ugnsomelett med det jag hittade i kylen/frysen med andra ord. Ser lite ut som en lasagne och den hade lite medelhavs smaker. Du behöver förstås inte använda dessa ingredienser, nästan allt går att sätta i en omelett! Denna omelett räcker åt 2-3 personer beroende på hur hungrig du är.
Ugnsomelett
4 ägg
1 dl mjölk/vatten
Salt, peppar, paprikapulver och basilika
Fyllning
1 tomat
2 tunt skivade potatisar
Lite frusna wokgrönsaker
Riven ost
Sriracha yoghurt
1 dl turkisk yoghurt
1-2 tsk sriracha beroende på hur stark du vill ha den
En nypa salt
1. Vispa ihop äggen, mjölken och kryddorna.
2. Sätt ugnen på 200ºc och stek potatisen i lite smör tills den blivit något mjuk.
3. Sätt den tunt skivade potatisen i en ugnsform. Tillsätt wokgrönsakerna och tomatskivorna och häll över äggblandningen.
4. Strö över ost och grädda i ugnen 15-25 minuter beroende på hur du vill ha konsistensen.
5. Rör ihop sriracha med turkisk yoghurt och salt. Servera med omeletten.
6. Ät och njut!
Kommentarer
Caroline 28/04/2017 5:44pm (6 år sen)
Tack för tipset! Gjorde en ugnsomelett idag av det som fanns i kylskåpet och det blev ju jättegott! Skulle aldrig ha kommit på det själv. Passade utmärkt i dag då jag och sambon sliter med deadlines och ingen "hinner" åka till affären.
Sofia Rönnbacka 01/05/2017 3:51pm (6 år sen)
Vad kul! :) Känner igen det där med deadlines minsann..!
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar