I koket med Sofia

De frasigaste av alla frasvåfflor

Skrivet av Sofia Rönnbacka 07.08.2017 | 0 Kommentarer

Mums för våfflor, speciellt frasvåfflor! Till skillnad från vanliga våfflor innehåller inte frasvåfflor ägg vilket gör så att de inte blir geggiga. Det går enkelt att göra och passar till frukost, lunch, middag, kvällsmål eller efterrätt. Sedan kan man ju variera tillbehören i oändlighet! En salt våffla gör du enkelt genom att servera en god skagenröra med våfflan men det kanske mest traditionella är ändå grädde och sylt. Jag är ju då inte kanske riktigt en sylt människa, hatar när någon gjort sylt och den bara smakar socker eller när någon fryser in bär och häller en deciliter socker över dem, like why?! Jag vill helst av allt ha färska bär och frukter. Just denna våffla serverades med grädde, jordgubbar, banan och maräng. Det slank ganska enkelt ner två våfflor kan jag säga er! Av detta recept kommer det 6-8 våfflor beroende på hurudant våffeljärn du har.

Frasvafflor 2

Frasvåfflor

3½ dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

4 dl mjölk

100 g smör

1. Smält smöret och låt det svalna.

2. Blanda ihop mjöl och bakpulver i en skål och häll över mjölken. Vispa gradvis i smöret tills du fått en len smet.

3. Grädda våfflorna i våffeljärnet tills de blivit gyllene. Låt våfflorna svalna på ett galler!

Detta är viktigt eftersom våfflorna kan bli geggiga ifall inte ångan från dem slipper bort.

4. Toppa våfflorna med dina favorit tillbehör.

5. Ät och njut!

Frasvafflor 4

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar