I koket med Sofia

Ett besök hos Naam Kitchen

Skrivet av Sofia Rönnbacka 06.05.2019 | 0 Kommentarer

Inlägget är ett betalt samarbete med Naam kitchen.

Snyggt, trendigt och fräscha smaker. Så skulle jag beskriva Naam kitchen som slog upp sina dörrar på Hovrättsesplanaden 11 i Vasa för ungefär en och en halv månad sedan. En snygg restaurang som är inredd helt i min smak, med en blandning av mjuka färger med inslag av industriell stil och marmor. Dessutom har restaurangen ett open kitchen koncept vilket känns trendigt. Hur kul är det inte att se på när maten tillreds ifall det intresserar en!

Naam kitchen 2

 

Ägarna hade till en början planer på att öppna ett café men de valde att ändra på sina planer och öppna en till restaurang. Sedan tidigare driver de restaurangen K.achi där det serveras sushi, och även foodtrucken Banhmi 36. Foodtrucken öppnade sin lucka på torget under 1:a maj så den ska ni testa på ifall ni inte har gjort det!

Sedan till det viktigaste, maten. Vietnamesiskt streetfood, trendigt och väldigt tidsenlig. Överallt på nätet syns bilder på pho-soppor och summerrolls, och det är exakt det som serveras. Mat gjorda på ett vietnamesiskt vis med äkta vietnamesiska smaker så som koriander och citrongräs. De hade även många veganska alternativ på menyn både här men även på K.atchi. Maten var väldigt fräsch och det är ett av de krav som ägarna har på maten, har maten bra kvalitet är kunderna nöjda. Och nog var vi nöjda allt! 

Naam kitchen 1

Vi fick avnjuta en god Pho med nötkött (uttalas fah). Den består av en smakrik mild buljong, nudlar, lök, koriander och tunna skivor nötkött. En klyfta lime piggade upp buljongen ytterligare! Den passar lika bra att avnjutas en sommardag som en kall och ruskig höstdag (dit det förhoppningsvis är många månader).

Naam kitchen 4

En annan rätt vi testade på var Curry chicken. Denna är verkligen för kokosälskaren, krämig och fyllig i smaken, riktigt äkta comfort food.

Naam kitchen 6

Sedan till min favorit, summerrolls. Vi testade två olika smaker, lemongrass chicken och tofu & avocado. Dessa serverades med två olika dippsåser, den röda var min favorit, stark med god. Tofun var dessutom hemgjord och såå god!

Naam kitchen 3

Restaurangen kommer definitivt att besökas igen, och då ska jag testa på Banh mi. En sandwich gjord på en färsk baguette med picklade grönsaker, koriander och valfritt protein. Den finns även i foodtrucken på torget. Ifall du nu blev väldigt snål på vietnamesiskt så lönar det sig att besöka restaurangen eller varför inte wolt'a hem maten!

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar