Fiskpaket med citron och fänkål
Vit fisk tillsammans med fänkål och citron kan inte bli fel. Gör små portionspaket till varje person så blir denna rätt garanterat en hit. Du kan välja ifall du tillreder paketen i ugnen eller på grillen. Nu i sommartider kan det vara härligt att grilla paketen och under tiden avnjuta ett gott glas sangria. Här finns ett recept på en sådan! Kom ihåg att ifall du grillar paketen så måste du sätta aluminiumfolie runt bakplåtspappret så det inte börjar brinna ;) Jag använde rödspättefiléer men det går bra med annan vit fisk, exempelvis torskrygg eller varför inte ta vara på skräpfisken och använda gädda? Just nu är det ju dessutom superväder för en kväll fylld med fiske, fiska din fisk och tillred den sedan på grillen så har du en perfekt kväll med både underhållning och mat! Servera fiskpaketen med dillslungad nypotatis och en kall dillsås och saken är fisk. Fy vad dåligt ordvits, måste sluta med dessa ordvitsar..
Fiskpaket med fänkål och citron
4 portioner
600 g vit fisk, ca 150 g per person
300 g fänkål
1 citron
4 klickar smör
1 dl hackad dill
½ tsk salt och ¼ tsk svartpeppar per paket fisk
Kall dillsås
2 dl gräddfil
½ dl hackad dill
1 tsk senap
1 tsk örtsalt
¼ tsk vitpeppar
1 msk citronsaft
1. Klipp fyra 30 cm breda remsor av bakplåtspapper. Salta och peppra fisken och sätt den i mitten på pappret.
2. Strimla fänkålen, tvätta och skiva citronen och hacka dillen. Dela ingredienserna över fisken och sätt på en klick smör på varje fisk.
3. Vik ihop paketen genom att lyfta upp långsidorna, vecka kanten från ena änden till den andra. Sätt ännu aluminiumfolie runt paketen och du har tänkt grilla dem.
4. Tillaga paketen i ugn eller på grillen ca 30 minuter på 200 grader. Ifall du är osäker på om fisken är klar kan du öppna ett paket och känna efter.
5. Under tiden fisken tillagas kokar du nypotatis och blandar dillsåsen.
6. Servera fiskpaketen med nykokt nypotatis, dillsåsen och ett glas gott vitt vin.
7. Ät och njut!
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar