Glasstårta med vaniljvisp
Vi har alla varit där. I butiken. Vid mjölkprodukterna. Köpt med oss en eller två förpackningar vaniljvisp. Ifall vi ska baka den där äppelkakan eller blåbärspajen. Och nu står vi här, med vaniljvispen i kylskåpet och blåbärssäsongen är över och pajen, ja den har inte blivit av. Så vad ska man då göra med vaniljvispen? En glasstårta förstås! Barnsligt god men med kanske lite vuxnare smaker. Ett kladdigt chokladbotten som får sällskap av söt vaniljfyllning med hackad mörk choklad och körsbärssylt. Smaksättningen kan förstås varieras så som du vill ha den, varför inte bara köra med vanilj eller varför inte krossa i oreos, färgglad strössel eller bär! Gör tårtan så den passar din smak helt enkelt. Denna tårta är gjord i en form som är 18 cm i diameter, vill du göra den större gör du 1½ sats av receptet.
Ifall en glasstårta inte faller dig i smaken har jag ett annat recept på kommande så du slipper de förargliga vaniljvisp-förpackningarna ur kylskåpet så du kan köpa nya nästa år! Så håll utkik här på bloggen :)
Glasstårta med vaniljvisp
18 Ø, 6-8 bitar
Botten
75 g smält smör
1 dl socker
1 ägg
3 msk kakao
¾ dl mandelmjöl + ¼ vetemjöl eller 1 dl vetemjöl
¾ tsk bakpulver
½ tsk snabbkaffe, valfritt
Glassmet
1 förpackning vaniljvisp, 2,5 dl
1 dl grekiskt-/turkisk-/naturell yoghurt eller 1 dl crème fraiche
50 g hackad mörkchoklad
4 msk körsbärssylt
Dekoration
20 g smält mörk choklad
Grädde
1. Sätt ugnen på 175ºc.
2. Blanda ihop alla ingredienser till botten. Smörj och klä in en springform som är 18 cm i diameter. Grädda botten 20 minuter. Låt svalna.
3. Vispa vaniljvispen fluffigt, rör i yoghurt och smaksättningen. Häll glassmeten över det svalnade bottnet och frys kakan minst 6 timmar men gärna över natten.
4. Dekorera kakan med smält/riven choklad och grädde.
5. Ät och njut!
Kommentarer
Erika 06/10/2018 3:21pm (4 år sen)
Känner så igen mig i detta och visst finns dendär vaniljsåsburk i kylen haha! :D<br />
Så fin tårta och den ser så god ut!
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar