Grönkålschips och ugnsrostade kikärter
Just nu går jag högst antagligen runt på mat- och vinmässan i Helsingfors och gottar mig. Det betyder inte att jag glömmer bort er för det! Denna lördagskväll bjuder jag på snabba snacks som du enkelt tillreder till kvällen. Dessutom är de hälsosamma, typ. Kanske mera näring i dem än chips och godis. Borde väl kanske skriva dessutom är de fulla av nyttigheter. Grönkålschips och ugnsrostade kikärter.
Ugnsrostade kikärter
1 burk förkokta kikärter i spad
2 msk olja
kryddning
jag använde 1 tsk paprikapulver, ½ tsk chilipulver och lite citronsaft men krydda hur du vill!
1. Sätt ugnen på 225ºc.
2. Sila och skölj kikärterna. Torka dem torra med hushållspapper och bred ut dem på en plåt med bakplåtspapper.
3. Blanda ihop kryddor med olja och häll den över kikärtorna, rör om.
4. Rosta kikärterna ca 20 minuter.
5. Ät och njut!
Grönkålschips
1 förpackning grönkål, ca 8 stjälkar
Olivolja
Salt
1. Sätt ugnen på 200ºc.
2. Tvätta, torka och riv av grönkålen från den sega stammen i mitten.
3. Ringla över olivolja, salta lite och eventuellt krydda grönkålen.
4. Bred ut grönkålen på en plåt så att de inte överlappar varandra.
5. Rosta grönkålen ca 10 minuter eller tills den blivit krispig.
6. Ät och njut!
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar