Hemgjord kebabrulle
För några veckor sedan hade jag och min fästman 8 års dag, och det har blivit lite av en tradition att äta kebabrulle då. Väldigt fancy. Men i år bestämde vi oss för att göra en egen kebabrulle. Recept på pizzadegen hittar du här. Du behöver förstås inte jäsa degen i 6 timmar, det räcker med att jäsa den så den dubblas i storlek. Både den bästa kebabsåsen och den starka tomatsåsen gör du enligt recepten nedan. Sedan är det bara att fylla rullen med allt du vill ha i en kebabrulle! Det behöver förstås inte vara kebab i rullen, du kan testa strimlad kyckling, stekt halloumi eller varför inte härkis?
Kebabrulle
1 sats pizzadeg till botten
Godaste kebabsåsen
Stark tomatsås
Sallad eller vitkål
Riven morot
Gurka
Tomat
Rödlök
Jalapeno
1. Dela pizzadegen i fyra delar och kavla ut dem till rundlar.
2. Grädda bottnarna ca 10 minuter i 200°c. De får inte bli skarpa.
3. Stek eller sätt kebaben i ugnen så den blir varm.
4. Fyll rullen med kebab och andra valfria tillbehör, ringla över kebabsås och tomatsås och rulla ihop,
5. Ät och njut!
Godaste kebabsåsen
1 dl turkisk yoghurt
1 dl crème fraiche
½ dl apelsinlemonad
1½ tsk tomatpuré
1-2 pressade vitlöksklyftor
Cayennepeppar eller chilisås enligt tycke, hade ca ½ tsk cayenne
½ tsk salt
1 krm vitpeppar
1/4 tsk pizzakrydda
1. Blanda ihop alla ingredienserna i en skål och smaka av med salt och vitpeppar.
Stark tomatsås
2 klyftor vitlök
1 gul lök
1 msk olivolja
400 g passerade tomater
½ tsk peppar
1 tsk salt
1 tsk socker
1 tsk pizzakrydda
2-3 msk sriracha
1. Skala och finhacka löken, värm upp olja i en kastrull och fräs löken någon minut.
2. Pressa i vitlöksklyftorna och fräs ytterligare en minut.
3. Tillsätt resten av ingredienserna och koka såsen ett par minuter. Smaka av med salt, peppar och eventuellt mera sriracha.
Kommentarer
Bo Lennart Lyxell 30/11/2018 5:32pm (5 år sen)
Ursäkta en novis men vad är härkis ska göra en hemmagjord kebab och nu blev jag osäker
Sofia Rönnbacka 05/12/2018 4:08pm (5 år sen)
Härkis är ett livsmedel gjort på härkäpapu=bondböna, så den är med andra ord en vegansk kebab!
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar