I koket med Sofia

Himmelsk rabarberkaka i limpform

Skrivet av Sofia Rönnbacka 23.07.2017 | 0 Kommentarer

Rabarbersäsongen börjar vara över och rabarbern börjar bli mera saftrabarber än efterrättsrabarber men i denna kaka fungerar den ännu. En rabarberkaka i limpform är perfekt då du vill ha något sött till eftermiddagskaffet och den går bra att frysa in i färdiga skivor och ta upp efter hand. Det går säkert bra att göra dubbel sats av kakan och sätta den i en långpanna. Jag serverade kakan med en vanilj glassboll och kolasås, super kombo!

Rabarberkaka i limpform 4

Rabarberkaka i limpform

2 ägg

2 dl socker

100 g smält smör

½ dl naturell yoghurt

1 krm vaniljpulver

1 tsk bakpulver

½ tsk kardemumma

2 dl vetemjöl

2 stjälkar rabarber, ca 2-3 dl

1. Sätt ugnen på 175ºc.

2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.

3. Skala och skiva rabarbern.

4. Tillsätt smält smör, yoghurt, vaniljpulver, bakpulver, kardemumma och sikta i vetemjölet. Vänd till sist ner rabarbern.

5. Smörj och bröa en limpform och häll smeten i formen.

6. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter, testa med en tandpetare ifall kakan är klar.

7. Servera med vaniljglass eller vaniljsås.

8. Ät och njut!

Rabarberkaka i limpform 8

I kid you not då jag säger att denna bild var den första bilden jag tog, så perfekt är denna kaka!

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar