Jordgubbschiapudding
Börja veckan med en chiapudding gjord på jordgubbar! Enklare och godare blir det inte. Jag serverade min chiapudding med yoghurt och granola + färska jordgubbar på toppen, för vem kan äta för mycket jordgubbar under sommaren? Här hemma går det åtminstone 1 liter gubbar i veckan, men jag tänker att det kan jag unna mig för de finns ju bara på sommaren (ifall man inte köper spanska då vill säga). Denna chiapudding baserar sig alltså på jordgubbsmjölk, som för övrigt är super att koka gröt på eller dricka bara som den är ifall du egentligen skulle vilja ha en milkshake men inte det onödiga sockret.
Jordgubbschiapudding
1 portion
1 dl färska jordgubbar
2 dl mjölk eller vegetabilisk mjölkdryck (jag använde mandelmjölk)
1 knivsudd vaniljpulver
3 msk chiafrön
Ev. sötning i form av honung eller agave
Valfri topping, exempelvis
1 dl naturell yoghurt eller vegetabilisk yoghurt
Granola
Färska jordgubbar
1. Mixa jordgubbarna med mjölken och vaniljpulvret.
2. Blanda i chiafrön och eventuell sötning och låt stå kallt åtminstone 1 timme men helst över natten.
3. Servera chiapuddingen med färska jordgubbar och annat gott.
4. Ät och njut!
Här hemma börjar tiden förövrigt gå långsamt. Går in i vecka 38 idag och börjar bli något smått irriterad på att vara gravid. Jag har aldrig varit särskilt vig eller rörlig men att kunna svänga sig till sidorna ordentligt skulle ju vara kul. Sedan börjar det bli jobbigt med strålande smärta ner i låret ifall jag anstränger mig för mycket vilket är irriterande för i mitt huvud skulle jag kunna ta en joggingtur men i verkligheten har jag problem att gå längre sträckor. För att inte prata om solandet.. Min favoritaktivitet nr. 1, går inte så bra med en mage i vägen. Eller ja, framsidan av mig är ju brun iallafall så värre kunde det vara. Men nu får nog gärna bebis börja komma, hatar att vänta och tycker att jag väntat tillräckligt länge redan.
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar