I koket med Sofia

Kladdkaka med valnötter och brynt smör

Skrivet av Sofia Rönnbacka 10.12.2017 | 0 Kommentarer

Har ni läst gårdagens Österbottens tidning eller Vasabladet? Där är jag med, så kul! Tänkte dela med mig av recepten även här på bloggen ifall ni inte prenumererar på någondera av tidningarna :) Idag får ni recept på en kladdkaka med valnötter och brynt smör, mmm. Juligt men inte ändå sådär typiskt jul. Om några dagar får ni det andra receptet på polka macarons!

Kladdkaka med valnotter och brynt smor 4

Kladdkaka med valnötter och brynt smör

2 dl socker

2 ägg

100 g brynt smör

2 dl vetemjöl

1½ tsk vaniljsocker

En nypa salt

75 g hackade valnötter

Smör och skorpsmulor till formen

1. Bryn smöret genom att sätta smöret i en kastrull och smält smöret. Värm smöret till 125°c och rör under tiden. Var försiktig så smöret inte bränns! När smöret är gyllenbrunt och doftar nötigt är det klart. Låt svalna något.

2. Sätt ugnen på 175°c och smörj och bröa en springform, 20-22 cm i diameter.

3. Rör snabbt ihop ägg och socker i en beredningsskål. Sikta i vetemjöl, tillsätt vaniljsocker och salt och rör om.

4. Hacka valnötterna grovt och rör ner dem i smeten.

5. Tillsätt det brynta smöret och blanda smeten ytterligare.

6. Grädda kladdkakan ca 20 minuter beroende på hur kladdig du vill ha den.

7. Pudra florsocker över kakan och servera med grädde.

8. Ät och njut!

Kladdkaka med valnotter och brynt smor 5

Kladdkaka med valnotter och brynt smor 6

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar