Krämig pastagratäng med rökt skinka
Pasta går alltid hem. Speciellt när den sköter sig själv i ugnen och du har tid över för annat. Denna pastarätt är dessutom perfekt att göra ifall du har överbliven pasta som väntar på att användas i kylskåpet! Jag jobbar på att tömma frysen och skåpen här hemma så denna gång förvandlades resterna i kombination med en liten what´s in my pantry till en krämig pastagratäng med rökt skinka. Skinkan kan hur bra som helst bytas ut mot kyckling, kalkon eller köttfärs. Du kan även tillsätta andra grönsaker än broccoli i gratängen, riven morot och paprika skulle passa perfekt men eftersom detta var en what´s in my pantry så fick det bli broccoli :)
Krämig pastagratäng med rökt skinka
4 portioner
300 g okokt pasta
1 gul lök
1 klyfta vitlök
300 g rökt skinka
150 g broccoli eller andra grönsaker
Sås
2 dl crème fraiche
5 dl grädde
½ tsk svartpeppar
½ tsk paprikapulver
1 msk hackad basilika
2 dl riven ost, gärna en blandning av gräddost och en hårdost för mera smak
1. Koka pastan 2 minuter kortare än det står på förpackningen.
2. Hacka löken och vitlöken, skär skinkan i bitar och skär broccolin i små buketter.
3. Sätt ugnen på 225ºc.
4. Blanda ihop alla ingredienser till såsen. När pastan kokat klart blandar du ihop alla ingredienser i en ugnsform, häller över såsen och strör över osten. Grädda i ugnen ca 30 minuter eller tills pastagratängen fått en fin färg.
5. Servera pastagratängen med en grönsallad.
6. Ät och njut!
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar