I koket med Sofia

Matig tomatsoppa

Skrivet av Sofia Rönnbacka 19.02.2018 | 0 Kommentarer

Hur låter det med en lunch eller en middag som du gör på 10 minuter denna måndag? Då är en matig tomatsoppa ett perfekt alternativ. Det är ju trots allt meatfree monday idag. Denna tomatsoppa slänger du snabbt ihop och den är mättande och värmande. Det går bra att purea den ifall du vill men vi tycker om att ha lite tuggmotstånd. Servera soppan med rågbrödskrutonger och varför inte hackade färska örter?

Tomatsoppa med linser 1

Matig tomatsoppa

4 portioner

1 rödlök

1 gullök

1 klyfta vitlök

1 msk olivolja

2 msk tomatpuré

1 burk krossade tomater av bra kvalitet + halva den burken med vatten

1-2 dl linser, vattenmängden behöver ökas ifall du använder 2 dl

2 msk hackad basilika

1 buljongtärning, grönsaks- eller kycklingbuljong

½ tsk örtblandning

1 krm cayennepeppar

½ tsk peppar

1 krm chiliflakes

Smaka av med salt och eventuellt en skvätt grädde/crème fraiche

Servera med krutonger av bröd, ½ bröd per person

1. Skala och hacka all lök.

2. Stek löken tillsammans med olivoljan i en kastrull tills den mjuknar. Tillsätt tomatpuré och chiliflakes och stek ytterligare någon minut. 

3. Tillsätt resten av ingredienserna förutom saltet och grädden och låt koka i 10 minuter. Smaka av med salt och grädde.

4. Skär brödet i bitar och stek dem i lite olja i en stekpanna eller använd köpta krutonger. Servera med soppan.

5. Ät och njut!

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar