Mera glass, verkar aldrig få nog!
Under dessa veckor som gått av sommarlovet har jag ätit glass varje dag, hur många liter nämner jag inte! Och det råkade bli ännu mera glass i frysen, denna gång en jordgubbsglass med piimä så den var inte så söt och kändes som en blandning av sorbet och gräddglass. Jag utgick från samma recept som för min mintchoklad glass (här) men använde mindre grädde och kondenserad mjölk samt tillsatte jordgubbspuré och delade jordgubbar!
Jordgubbsglass
5 dl grädde
½ burk sötad kondenserad mjölk
1 dl piimä
1 kg jordgubbar
Maräng
1. Vispa grädden löst.
2. Rör i den kondenserade mjölken och piimä och vispa tills grädden blir något fastare.
3. Purea hälften av jordgubbarna i en mixer och rör ner i glassmeten.
4. Dela de resterande jordgubbarna och rör ner i glassmeten.
5. Häll smeten i ask med lock eller i en form med plastfolie runtom.
6. Ta upp ca 10 minuter före servering och toppa glassen med maräng.
7. Ät och njut!
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar