I koket med Sofia

Mera glass, verkar aldrig få nog!

Skrivet av Sofia Rönnbacka 21.06.2017 | 0 Kommentarer

Under dessa veckor som gått av sommarlovet har jag ätit glass varje dag, hur många liter nämner jag inte! Och det råkade bli ännu mera glass i frysen, denna gång en jordgubbsglass med piimä så den var inte så söt och kändes som en blandning av sorbet och gräddglass. Jag utgick från samma recept som för min mintchoklad glass (här) men använde mindre grädde och kondenserad mjölk samt tillsatte jordgubbspuré och delade jordgubbar!

Jordgubbsglass med piima 3

Jordgubbsglass

5 dl grädde

½ burk sötad kondenserad mjölk

1 dl piimä

1 kg jordgubbar

Maräng

1. Vispa grädden löst.

2. Rör i den kondenserade mjölken och piimä och vispa tills grädden blir något fastare.

3. Purea hälften av jordgubbarna i en mixer och rör ner i glassmeten.

4. Dela de resterande jordgubbarna och rör ner i glassmeten.

5. Häll smeten i ask med lock eller i en form med plastfolie runtom.

6. Ta upp ca 10 minuter före servering och toppa glassen med maräng.

7. Ät och njut!

Jordgubbsglass med piima 4

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar