I koket med Sofia

Nudelwok med tofu och grönsaker

Skrivet av Sofia Rönnbacka 06.04.2018 | 0 Kommentarer

Trenden med att äta vegetariskt sprider sig mer och mer. Vi byter ut kött mot bönor, linser, tofu, till och med pulled havre hittas nu för tiden i butiken. Att byta ut kött behöver inte alls vara svårt eller tidskrävande. I de flesta recept som innehåller kött kan du enkelt byta ut köttet mot en vegetarisk produkt. Maletköttsås görs enkelt med röda linser, fredags tacosen fylls med bönor eller sojakross som får smak av tacokrydda och tofu tillsammans med lite grönsaker lämpar sig perfekt i en sötsursås. Så enkelt är det. Det som även kan tas i beaktande är att köpa ekologiska sojaprodukter eftersom största delen av den soja som produceras är genmodifierad. Genom att köpa ekologiska sojaprodukter slipper du den genmodifierade biten och stöder inte heller massproduktionen av genmodifierad soja.

Vi tycker alla om när vardagsmaten är näringsrik och tillreds snabbt, så varför inte testa byta ut köttet mot ett vegetariskt alternativ nästa gång? Denna nudelwok med tofu och grönsaker passar då perfekt! Visste du förresten att woka betyder att steka något snabbt på hög värme? Snabbt, billigt och gott.

Tofu wok 8

Nudelwok med tofu och grönsaker

6 portioner

2 skalade morötter

10 cm purjolök

1 röd eller grön paprika

½ röd chili

4 cm färsk ingefära

2 klyftor vitlök

2 champinjoner

1 burk konserverade bambuskott

500 g ekologisk tofu

250 g vete-, ägg- eller risnudlar

Olivolja till stekning

Wok-sås

4 msk sojasås

2 msk honung

2 msk ketchup

1 msk sweet chili sås

2 tsk stark chilisås

1. Strimla morötterna och purjolöken fint, finhacka chilin och ingefäran. Skär paprikan i bitar, skiva champinjonerna och häll spadet av bambuskotten.

2. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Lämna bort eventuell kryddning från nudlarna.

3. Under tiden nudlarna kokar skär du tofun i bitar och steker den i lite olivolja tills den fått en fin färg. Ta bort tofun från stekpannan, tillsätt lite olja och stek grönsakerna i några minuter

4. Blanda ihop alla ingredienser till woksåsen. När nudlarna är klara tillsätter du dem i stekpannan med grönsakerna, sätter i tofun och häller på såsen. Stek två minuter.

5. Servera woken med finhackad purjolök eller vårlök och eventuellt sweet chili sås.

6. Ät och njut!

 

Tofu wok 4

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar