I koket med Sofia

Pannkaka med kokos

Skrivet av Sofia Rönnbacka 21.03.2017 | 0 Kommentarer

Denna kokospannkaka gjorde jag för någon vecka sedan och jag måste säga jag blev något överraskad av slutresultatet. Den kändes mera som en kaka än en pannkaka, den var torrare på något sätt, kunde inte riktigt sätta fingret på vad det var. Pannkakan serverades med turkisk yoghurt, blåbär, hallon och kokosflingor. Tänkte hur som helst dela med mig av receptet!

 IMG 0916

Kokospannkaka

3 ägg

5 dl mjölk

½ tsk salt

1/2 dl kokosmjöl (tillsätt mera ifall smeten är alldeles för rinnig)

1 msk fiberhusk

1 krm vaniljpulver

½ tsk kardemumma

2 msk smör till formen

Valfri sötning om så önskas

1. Vispa ihop alla ingredienser i en beredningsskål.

2. Sätt ugnen på 225ºc (200ºc varmluft).

3. Ställ in en form i ugnen (jag använde en pajform) med 2 msk smör i och låt smöret smälta.

4. Häll smeten i formen och grädda pannkakan i 20 minuter.

5. Servera pannkakan med yoghurt/grädde/glass/keso/kvarg och valfri topping, sött eller salt.

6. Ät och njut!

IMG 914

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar