Pavlova med hemgjord lemoncurd
Visste ni att pavlovan fått sitt namn efter den ryska ballerinan Anna Pavlova? Hennes ballerinakjol lär ha inspirerat en konditor till att göra en fluffig marängbotten. Sedan är det ganska omtvistat huruvida idén kom från en australiensisk eller nyzeeländsk konditor, hur som helst är pavlova magnifikt! En spröd, fluffig och mjuk marängbotten toppad med lemoncurd, grädde och bär fick bli tårtan till systers kalas. Jag använde mig av lemoncurden som ni fick recept på i förra inlägget, klicka här för recept :) Kom ihåg att pavlovan ska torka över natten så den måste bakas åtminstone en dag på förhand. Det går även bra att baka den flera dagar på förhand.
Pavlova
9 äggvitor
5 dl socker
2 msk maizena
1½ tsk ättika
1 krm salt
Dekorering
5 dl vispad sötad grädde
Valfria frukter/bär
Lemoncurd
1. Vispa äggvitorna tills de börjar bli fluffiga.
2. Tillsätt sockret lite i taget och fortsätt vispa tills allt socker löst sig.
3. När marängen inte har sockerkristaller kvar tillsätter du maizena, ättika och salt.
4. Sätt ugnen på 150ºc.
5. Bred ut marängen i en cirkel på en plåt klädd med bakplåtspapper.
6. Sätt in marängen i ugnen och efter 20 minuter sänker du värmen till 125ºc och gräddar den ytterligare i 1½ timme.
Låt marängen torka i ugnen över natten.
7. Dekorera marängen med lemoncurd, grädde och bär.
8. Ät och njut!
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar