I koket med Sofia

Pepparkakor

Skrivet av Sofia Rönnbacka 26.11.2017 | 0 Kommentarer

Årets första pepparkaksbak med Elias och Malin. Degen var godast som vanligt ;) Några plåtar pepparkakor blev det men tålamodet tog ganska snabbt slut. Som alltid när jag bakar pepparkakor!

Pepparkaksbak med Malin och Elias 3

Pepparkakor

4½ dl socker

3 ägg

400 g smör

2 dl sirap

2 tsk kanel

1½ tsk mald nejlika

1½ tsk mald ingefära

1 tsk pomeransskal

1 tsk kardemumma

9 dl vetemjöl

3 dl potatismjöl

2 tsk matsoda

1. Vispa ägg och socker fluffigt.

2. Mät upp smör, sirap, och kryddorna i en kastrull. Värm tills smöret smälts och låt svalna något.

3. Blanda ihop de torra ingredienserna. 

4. Häll den avsvalnade smör-sirap blandningen i ägg-socker blandningen och sikta i de torra ingredienserna.

5. Rör ihop degen, den ska vara lös. Den stelnar senare i kylskåpet.

6. Kyl degen över natten.

7. Ta fram degen ca en halv timme före utbakning. 

8. Sätt ugnen på 200ºc.

9. Kavla ut pepparkakorna tunt. Grädda dem i ca 7 minuter.

10. Ät och njut!

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar