Pepparkakstryfflar
Lillajul i helgen! Nu är äntligen okej att börja julpyssla och julbaka, som jag längtat. Inled julbaket med att göra pepparkakstryfflar med endast fem ingredienser! Choklad, grädde, smör, pepparkakskrydda och pepparkakor är det enda som behövs och de är försvinnande goda. Ifall du vill kan du krossa pepparkakor i själva tryffeln och skippa pepparkakskryddan men jag valde både och för mest smak.
Pepparkakstryfflar
ca 30 st
200 g mjölk-/mörkchoklad
1 dl grädde
75 g smör
¾ tsk pepparkakskrydda
Ca 50 g pepparkakor
1. Bryt chokladen i mindre bitar och sätt i en skål som tål värme. Koka upp grädden, smöret och pepparkakskryddan.
2. Häll den varma grädden över chokladen och låt stå i 15 minuter. Rör sedan tryffeln slät.
3. Ställ in tryffeln i kylskåpet och låt den stå där i åtminstone fyra timmar innan du rullar den.
4. Krossa pepparkakorna, forma tryfflarna och rulla dem i pepparkakskrosset.
5. Förvara tryfflarna i en lufttät burk i kylskåpet.
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar