I koket med Sofia

Pepparkakstryfflar

Skrivet av Sofia Rönnbacka 28.11.2019 | 0 Kommentarer

Lillajul i helgen! Nu är äntligen okej att börja julpyssla och julbaka, som jag längtat. Inled julbaket med att göra pepparkakstryfflar med endast fem ingredienser! Choklad, grädde, smör, pepparkakskrydda och pepparkakor är det enda som behövs och de är försvinnande goda. Ifall du vill kan du krossa pepparkakor i själva tryffeln och skippa pepparkakskryddan men jag valde både och för mest smak.

Pepparkakstryfflar 2

Pepparkakstryfflar

ca 30 st

200 g mjölk-/mörkchoklad

1 dl grädde

75 g smör

¾ tsk pepparkakskrydda

Ca 50 g pepparkakor

1. Bryt chokladen i mindre bitar och sätt i en skål som tål värme. Koka upp grädden, smöret och pepparkakskryddan.

2. Häll den varma grädden över chokladen och låt stå i 15 minuter. Rör sedan tryffeln slät.

3. Ställ in tryffeln i kylskåpet och låt den stå där i åtminstone fyra timmar innan du rullar den.

4. Krossa pepparkakorna, forma tryfflarna och rulla dem i pepparkakskrosset.

5. Förvara tryfflarna i en lufttät burk i kylskåpet.

 Pepparkakstryfflar 4

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar