I koket med Sofia

Picklad rödlök i 1-2-3 lag

Skrivet av Sofia Rönnbacka 15.05.2017 | 0 Kommentarer

Picklad rodlok 6

Ett enkelt tillbehör till sallader, hamburgare, pulled beef/pork/kyckling, smörgåsar, bara fantasin sätter gränser! Du gör enkelt en picklad rödlök genom att lägga in strimlad rödlök i en 1-2-3 lag. En 1-2-3 lag består av 1 dl ättika, 2 dl socker och 3 dl vatten. Denna typ av lag lämpar sig bra för att sätta i andra grönsaker och passar perfekt till lök som håller på att bli dålig. Jag har ingen aning om varför inte min rödlök ville bli mer rosa än den blev för då jag förut gjort detta recept så har löken alltid fått en riktigt fin rosa färg! Kanske det berodde på att jag inte riktigt hade så mycket ättika som det ska vara?

Picklad rödlök

3 rödlökar

3 dl vatten

2 dl socker

1 dl ättika, 12 %

Lite salt

Eventuellt några vitpepparkorn

1. Skala och strimla rödlöken i tunna strimlor.

2. Koka upp vatten, socker, ättika och lite salt.

3. Sätt i den strimlade rödlöken och låt lagen svalna.

4. Sätt den picklade rödlöken i en rengjord, lufttät glasburk så håller den några veckor. 

5. Ät och njut!

Picklad rodlok 10Picklad rodlok 7

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar