Picklade morötter
Testa att lägga in rotfrukter! I princip det enda som finns tillgängligt i Finland året om men ibland blir man kanske trött på att äta dem så som de är eller så kanske de håller på att bli gamla. Då är en inläggning ett bra knep att ta till! Enkelt att göra och det ger morötterna en annan smak än vanligt.
Picklade morötter
1 dl ättika, 12 %-ig
2 dl socker
3 dl vatten
1 tsk salt
10 vitpepparkorn
2 lagerblad
4-6 morötter beroende på storleken
1. Koka upp alla ingredienser till lagen. Under tiden lagen kokar upp skalar du morötterna
och strimlar dem med skalaren eller med en osthyvel.
2. Låt lagen svalna före du tillsätter morötterna.
3. Låt stå kallt i minst ett dygn, flytta sedan morötterna och lagen till en lufttät steriliserad burk.
4. Ät och njut!
En steriliserad burk får du genom att sätta ugnen på 125º och ha burken i ugnen i 10 minuter. Plast- och gummi kan man koka i 10 minuter.
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar