I koket med Sofia

Rabarber­saft utan saft­kokare

Skrivet av Sofia Rönnbacka 26.07.2017 | 0 Kommentarer

Gör en enkel råsaft av rabarbern! Nu börjar det snart vara dags för safttider och rabarbern börjar nu bli lite trådig till bakverk, då blir den perfekt till saft. Skär av rabarbern och frys in så har du bra saft-rabarber tills vinbären mognat eller gör som jag och gör en råsaft på rabarbern. Enklare än så blir det inte. 

Rabarbersaft2

Råsaft av rabarber

1½ kg rabarber

1 citron

2 liter vatten

7 dl socker

1. Skär rabarbern i bitar. Tvätta och skiva citronen.

2. Koka upp vattnet tillsammans med sockret i en stor kastrull (5 liter) och rör om tills sockret löst sig.

3. Tillsätt rabarbern och citronen och låt saften dra sig i fyra dagar i kylskåp.

4. Sila saften efter fyra dagar och häll på flaska.

5. Späd saften med 1 del koncentrat och 3 delar vatten.

6. Drick och njut!

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar