Rödbetsbiffar med kikärts-fetaoströra
Mmm rödbetor, så galet goda! Detta recept fick liv under sommaren när jag arbetade som kock på ett café och vi hade en catering. Slutresultatet blev så lyckat så jag måste tillreda dem igen, igen och igen. Så att dela receptet till er är väl mer än passande? Jag gjorde en wrap av biffarna innehållande avokado, persilja, färskost och en kikärts-fetaoströra. De är även goda bara som de är eller som en biff i vegetariska burgare, tillsammans med couscous. Biffarna är mjölkfria, glutenfria ifall glutenfria havregryn används och går bra att frysa in och ta upp när det behövs snabblunch någon dag!
Rödbetsbiffar
450 g rödbetor, motsvarar ca 5 st.
1 liten rödlök
(1 klyfta vitlök)
2 dl havregryn
2 ägg
½ dl hackad persilja
1 tsk salt
½ tsk peppar
Olja till stekning
1. Skala och riv hälften av rödbetorna grovt och hälften fint.
2. Blanda ihop ägg och havregryn. Finhacka rödlöken, vitlöken och persiljan.
3. Sätt alla ingredienserna i havregryns-äggblandningen och knåda så allt blandas bra.
4. Värm upp en stekpanna med lite olja, forma biffar och stek dem tills de får fin färg, ca 3 minuter per sida.
6. Ät och njut!
Kikärt-fetaoströra
1 burk förkokta kikärter
½ dl fetaost
1 tsk paprikapulver
1 nypa peppar
5 msk neutral olja
1. Mosa ihop kikärter och fetaost med en gaffel.
2. Tillsätt paprikapulver, peppar och olja och mosa ytterligare.
3. Servera som tillbehör till rödbetsbiffarna, eller varför inte som dipp till grönsaker eller som ett tillbehör till sallad.
4. Ät och njut!
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar