Rosésangria
Den absolut bästa sommardrinken enligt mig måste vara sangria! Rödvins-, vitvins- eller rosésangria, spelar ingen roll, alla tre är lika goda! Förra sommaren blev det en del sangria glas (läs kannor) och förhoppningsvis fylls även denna sommar av varma kvällar med svalkande vinbål. Vanligtvis är sangrian gjord på rödvin men under sommaren tycker jag det svalkar sådär extra med en vitvins- eller en rosésangria. Visste ni förresten att sangria fått sitt namn från färgen på rödvinet? Sangre betyder nämligen blod på spanska :)
När du gör sangria kan du använda sött, halv sött, halv torrt eller torrt vin beroende på vad du gillar. Jag använde halv torrt rosévin men den blev nästan lite för torr så jag tillsatte lite socker. Jag skulle dock rekommendera att koka en sockerlag för bästa resultat. Frusna vindruvor tillsattes i sangrian för att hålla den kall och inte göra sangrian vattnig. Super tips! Jag har alltid frusna vindruvor i frysen som vi brukar tillsätta i olika drinkar. Receptet nedan är gjort för en kanna på ca 1 liter.
Rosésangria
5 dl rosévin
2 dl mineralvatten med hallonsmak
4 cl vodka (ifall du vill)
Limeklyftor
Blodgrape skivor
Körsbär
Blåbär
Frusna vindruvor
Eventuell sötning
1. Blanda ihop alla ingredienser i en kanna och rör om.
2. Drick och njut!
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar