Rostad morotssoppa
Om det är något vi har bra här i Finland, så är det vårt utbud av rotfrukter. Och jag älskar rotfrukter. Denna soppa blev inget undantag. En rostad morotssoppa med en fetaostkräm och balsamico blev en enkel och god lunch. Receptet är beräknat för två personer eller som förrätt för 4-6 personer.
Rostad morotssoppa med fetaostkräm
2 portioner
Rostade morötter
4 stora morötter
1 klyfta vitlök
1 kvist rosmarin
1 msk olja
Salt, peppar och chiliflakes
_________________________
1 lök
4 medelstora potatisar
1 msk smör
5 dl vatten
1 kyckling-/grönsaksbuljongtärning
ca ½ dl grädde
Fetaostkräm
1 brk crème fraiche
1 block fetaost, ca 200 g
Svartpeppar
Balsamico
Rosmarin
1. Skala och dela morötterna i mindre bitar, blanda dem med en krossad vitlöksklyfta, salt, peppar, chiliflakes och rosmarin. Ringla över olja och rosta dem i ugnen på 225ºc i ca 20 minuter.
2. Under tiden morötterna rostas skalar du och hackar en lök, skalar och delar potatisen och steker dem i lite smör. Häll över vattnet och tillsätt buljongtärningen. Koka tills potatisen är mjuk.
3. Blanda ihop crème fraiche och fetaost till en kräm. När potatisen är mjuk tillsätter du de rostade morötterna och mixar soppan slät med en stavmixer/i en blender. Tillsätt grädde tills du får en önskad konsistens.
4. Servera soppan med fetaostkrämen, nymalen svartpeppar, balsamico och rosmarin.
5. Ät och njut!
Min lilla hjälpreda (läs stjälpreda) var med förstås. En annars bra bild fick en gullig liten bebishand med som rekvisita..
Kommentarer
Rebecca 07/11/2019 12:28pm (4 år sen)
Så himla fina bilder!
Sofia Rönnbacka 07/11/2019 11:13pm (4 år sen)
Tack :)
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar