I koket med Sofia

Salsa de piña

Skrivet av Sofia Rönnbacka 29.06.2017 | 0 Kommentarer

En ananas tog en dans kurs, den hamnade i en salsa!

Ursäkta mig men ibland måste jag ta chansen att dra torra skämt, denna gång var tillfället serverat på silverfat. Denna salsa är ett tillbehör som du inte visste du behövde. Den är söt, stark och syrlig, allt du behöver i en salsa! Den innehåller dessutom inte några kryddor, så enkelt det bara kan bli! Visst kan du tillsätta lite nymalen svartpeppar om du vill men var försiktig med att salta eftersom saltet drar ut vätska ur ananasen. Vi åt den tillsammans med grillade ytterfilé biffar men den ska definitivt testas med kyckling och inuti tacos! Det blev ca 4 dl salsa av denna sats.

Ananassalsa 3

Ananassalsa

½ ananas

½ Jalapeño eller chili

¹/3 dl koriander

Saften av en halv lime

1. Skala och skär ananasen i bitar, ta bort den skarpa delen i mitten.

2. Finhacka jalapeño och koriander och rör ihop med ananasen. Kläm över limesaften.

3. Servera tillsammans med grillade biffar eller annat gott.

4. Ät och njut!

Ananassalsa 2

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar