I koket med Sofia

Salted caramel mousse

Skrivet av Sofia Rönnbacka 20.09.2017 | 1 Kommentarer

Kom på att jag glömt att ge er receptet på denna härligt fluffiga mousse med saltkaramell smak! Receptet på salted caramel såsen hittar ni här. Moussen dekorerades med ätbara blommor, mini maränger, digestive kex, jordgubbar och vitchoklad men du kan dekorera den hur du vill. Ätbara blommor är kanske inte i säsong just nu men de går att lämna bort. Lingon eller tranbär skulle även passa perfekt, mmm kolasmak och lingon är ju så gott! Receptet är beräknat för sex personer.

Salted caramell mousse 1

Salted caramel mousse

2 äggvitor

1 dl socker

2 dl grädde

½ salted caramel sås

1. Vispa äggvitorna och sockret till en styv maräng.

2. Vispa grädden i en annan skål tills den är fluffig men inte alldeles för hårt vispad.

3. Vispa ner salted caramel såsen i grädden och vänd försiktigt ner marängen i grädden.

Om du vill kan du spara lite maräng så du kan dekorera med minimaränger.

4. Portionera upp moussen i sex skålar och ställ dem i kylskåpet i åtminstone 2 timmar.

5. Dekorera, ät och njut!

Salted caramell mousse 2

Mini-marängerna gör du enkelt genom att spritsa ut små maränger på en plåt och endera bränner dem snabbt med en gasbrännare (var försiktig så inte pappret börjar brinna!) eller gräddar dem i ugnen i några minuter tills de börjar få lite mörkare kanter.

Kommentarer

  • Sophia 21/09/2017 9:11am (3 år sen)

    Ååh, låter så gott! Nästan så att jag skulle behöva testa göra en veganversion av den! :'D

    • Sofia Rönnbacka 21/09/2017 10:18am (3 år sen)

      De ska du göra! Antar du har blivit vegan på heltid? :)

Skriv en kommentar