Säsongens glass: Very berry ice cream
Säsongens glassmak är nu här!
En very berry ice cream fick det bli denna gång och receptet fortsätter att modifieras och utvecklas till det bättre hela tiden. Att göra glass är verkligen en konst, speciellt då man inte har en glassmaskin. De tidigare glassrecepten (här och här) har varit gräddigt/syrligare men denna gång tror jag att jag knäckte koden för en lagom krämig glass men inte för fet av grädden.
Very Berry-glass
1 dl blåbär
1 dl hallon
1 dl jordgubbar
1 dl syltsocker
4 dl grädde
2 dl mjölk, 1,5% fetthalt
½ burk kondenserad mjölk
1. Koka ihop bären med syltsockret enligt anvisning på förpackningen.
2. Låt sylten svalna och mixa den slät med en stavmixer eller en blender.
3. Vispa grädden hårt, blanda ner den kondenserade mjölken och den vanliga mjölken.
4. Vispa ytterligare någon minut och tillsätt sedan den avsvalnade sylten.
5. Häll över glassen till en burk med lock och frys in minst 8 timmar, men gärna över natten.
6. Ät och njut!
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar