I koket med Sofia

Slow cooked ribs

Skrivet av Sofia Rönnbacka 26.03.2017 | 1 Kommentarer

Min fästman har under flera veckors tid önskat sig ribs, men eftersom jag inte är så förtjust i griskött så har jag försökt undvika ämnet när det kommit på tal ;) Men vad gör man inte för kärleken, även om det innebär att jag måste äta griskött en gång i halvåret! Så han fick som han ville och ribs blev det. Han hade fått en slow cooker till födelsedagspresent så vi fick ju pröva den på samma gång. Ribsen blev nog godkända trots lite tidsoptimism men de fick griljeras i ugnen ca 15 minuter och då blev de bra!

Slow cooked Asian-style ribs:

2 kg revbensspjäll

3 vårlökar

en bit ingefära, stor som en tumme

1 röd chili

2 msk farinsocker

1 dl soja

2 tsk mirin

2 tsk vitvinsvinäger

½ dl vatten

Dry rub till revbensspjällen: Salt, peppar, paprikapulver och chilipulver

1. Skär revbensspjällen i mindre bitar så de ryms in i slow cookern. Strö på dry rub och massera in kryddorna.

Låt dem marineras med kryddorna ett par timmar. 

2. Finhacka chilin, hacka vårlöken i fyra bitar och skala och slanta ingefäran. Du skalar ingefäran enklast med en sked, då är det bara att trycka med skeden och dra så kommer ingefärsskalet bort.

3. Sätt revbensspjällen och chilin, vårlöken och ingefäran i en slow cooker.

Ribs 3

4. Rör ihop soja, mirin, vitvinsvinäger, vatten och farinsocker i en beredningsskål och häll sedan över revbensspjällen. Blanda om så att de täcks.

5. Sätt slow cookern på low och ha revbensspjällen på i 9 timmar. Om du vill kan du sätta på high de två sista timmarna.

6. Lyft ut revbensspjällen efter 9 timmar och sätt dem på en bakplåtspapper-klädd plåt.

7. Sila skyn från ribsen och koka upp den. Rör ut 1½ msk maizena i lite vatten och red av skyn. Nu har du en glaze.

8. Pensla glazen på revbensspjällen och griljera dem i ugnen ca 15 minuter eller tills de fått fin färg!

9. Ät och njut!

Vi serverade våra ribs med batatpommes och tzatziki!

Ribs1

Ribs

 

Kommentarer

  • NB 26/03/2017 10:51pm (3 år sen)

    Ser gott ut!Vad är Mirin?

    • Sofia Rönnbacka 29/03/2017 7:38pm (3 år sen)

      Mirin är sött japanskt risvin! Men torrt vitt vin blandat med 1/2 msk socker fungerar å!

Skriv en kommentar