Taco-omelett
Enklaste lunchen måste ju vara en omelett, och rester från tacos har väl alla? Eller är det bara jag som alltid har maletkött och en hel massa grönsaker över? Mitt tips då, gör en taco-omelett! Såå god och mättande + att det tar ungefär fem minuter att göra den. En perfekt lunch mitt i veckan. Toppa den med det som finns över, hacka nytt och glöm inte lite krossade nachochips för ett extra crunch!
Taco-omelett
2 portioner
5 ägg
1 dl grädde/mjölk/vatten
½ tsk salt
ca ½ tsk peppar
Överblivna tacoingredienser, jag hade:
- Maletkött/kyckling/vegofärs
- Riven ost
- Gurka
- Tomat
- Sallad
- Avokado
- Salsa
- Crème fraiche/gräddfil
- Nachochips för ett crunch
1. Vispa ihop alla ingredienserna till omeletten. Stek omeletten på medelhög värme, rör om i omeletten då och då. Detta för att få ner den råa omeletten till botten så hela omeletten tillagas.
2. När omeletten nästan är klar (den ska vara lite lös) strör du över proteinet och osten. Tillaga sedan omeletten ytterligare tills osten smält. Toppa med resterande ingredienserna och krossa sist över nachochips.
3. Ät och njut!
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar